Facebook Pixel
Harhaoppia

58. Joosef, taivaan kuningatar? (feat. Pasi Schultz)

Harhaoppia
Harhaoppia

Genesiksessä kerrotaan Joosefista, jonka veljet heittivät hänet kaivoon ja myivät orjaksi, mutta joka nousi lopulta Egyptin valtakunnan johtoon unien tulkitsemisen kykynsä avulla. Mutta mitä tekemistä mesopotamialaisella jumalatar Inannalla on Joosefin tarinan kanssa ja miten kumpikin heistä liittyy kristinuskon opetukseen Jeesuksesta Jumalan inkarnaationa?

Jakso on itsenäinen kolmas osa Joosefin tarinaa käsittelevästä neljän jakson adventtispesiaalista, joka ei liity adventtiin ja sopii siksi kuunneltavaksi ympäri vuoden ilman että ahdistaa liikaa. Mukana jälleen Harhaoppia-podcastin epävirallinen virallinen joulunajan kanssaharhaopettaja, helluntailais-luterilainen uskonnon opettaja Pasi Schultz.

Kuuntele myös Pasin aiemmat jaksot 26. Maria, Taivaan kuningatar ja 37. Auringonkierron evankeliumi.

Jakson aiheita

- Unet, Jumalan puhe ja intuitio

- Egypti Tuonelana

- Faraon leipurin ja juomanlaskijan unien ehtoollissymboliikka

- Jeesuksen ruumiin molekyylit ja ehtoollisteologia

- Joosef Kristus-hahmona

- Mesopotamialaisen jumalatar Inannan Tuonelan-matka Joosefin tarinan taustalla ja sen mahdollinen vaikutus uskontunnustukseen

- Mitä tapahtuu 5.9.31? Entä kuka on Anna Valta ja mitä tekemistä hänellä on Sauli Niinistön kanssa?

Harhaoppia on katsomusaineiden opettaja Markus Finnilän (TM) ohjelma epäileville uskoville ja uskoville epäilijöille, joka tarjoaa epätervettä teologiaa ja vääriä vastauksia elämän suurimpiin kysymyksiin. Palautetta, kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää osoitteeseen harhaoppia@gmail.com tai facebookin ja Instagramin kautta.

Kuuntele myös Harhaoppia-podcastin spin-off Uskonto on tylsää.

- Harhaoppia Instagramissa

- Harhaoppia Facebookissa

Musiikki Dan Koch

Harhaoppia
Spelar inte