Facebook Pixel
Kätilön kahvitunti

K3J8 Äitiyden kielletyt tunteet, baby blues ja lapsivuodemasennus

Kätilön kahvitunti
Kätilön kahvitunti

Tässä jaksossa keskitymme äitiyden kiellettyihin ja vaiettuihin tunteisiin. Väsyttää, ärsyttää, suututtaa ja itkettää, normaaliako? Jopa 80% synnyttäneistä äideistä kokee voimakkaita mielialan muutoksia. Et ole yksin! Käymme läpi onko normaalia pohtia pakoa kotoa, itkeä läpi yön suihkussa ja suunnitella puolison pudotusta sillalta kun on ensin katsonut somesta miten täydelliset äidit hoitavat kaikkien suositusten mukaisesti vauvansa täydellisen siistissä kodissa. Kanssamme keskustelee psykologi, psykoteraputti ja seksuaalineuvoja Sirpa Pitkäniitty! Kysymme Sirpalta myös, että mitä tehdä jos äidinrakkaus ei sytykään? Entä jos haluankin perua kaiken? Mitä jos puolisoni on dorka ja parisuhteemme on lopullisesti mennyttä? Uskallanko kertoa tunteistani neuvolassa, otetaanko vauvani pois? Milloin on syytä hakea ammattiapua?

Tämä jakso on tuotettu yhteistyössä Naisten Aavan kanssa. Sirpan löydät täältä

Kätilön kahvitunnilla keskustellaan rennosti mutta rohkeasti naisen  elämänkaaren eri vaiheista: lisääntymisterveydestä, hedelmällisyydestä, lapsettomuudesta, raskaudesta, synnytyksestä ja vanhemmuudesta.  Keskustelemme myös seksistä ja seksuaalisuudesta sekä arkaluontoisista  asioista ja tabuista. 1.kauden aiheena oli synnytys ja 2. kaudella  keskustelimme raskaudesta. Kolmas kausi on aiheesta lapsivuodeaika. Kolmannella kaudella mukana ovat Naisten Aava, Pikkujätti sekä If vakuutusyhtiö.

Seuraathan meitä myös instassa nimellä @katilonkahvitunti.  Podcastin takana ovat kätilöt Heidi Eloranta ja Ulla Karhu. Podcastin musiikki www.zapsplat.com.

Kätilön kahvitunti
Spelar inte