Facebook Pixel
MANNSpodden – Jakten på Mannsidentitet

62 – «Pappa i tidsklemma!» - med Henrik Hammerhei Slevigen

Kjønns- og mannstematikk er i vinden som aldri før. Mens flere mer eller mindre sentrale tematikker debatteres, er det noen som har lagt merke til at de fleste norske menn står på for å få hverdagene til å henge sammen, akkurat som kvinnene. Dette mens det stilles store krav både på jobb og i hjemmet. Det var svært god, forbrødrende stemning i studio med besøk av far til to gutter, Aftenposten-ansatt og tidligere styremedlem i MannsForum, Henrik H. Slevigen! Vi snakket bl.a. om hvordan balansere jobb, papparollen og det å ta vare på seg selv. Han er her som privatperson, engasjert i dette med menn og farskap.

For hvordan er det for oss menn å takle forventningene til den nye mannsrollen der vi skal være den sterke mannen som forsørger familien, leverer på jobb og tjener godt samtidig som vi har økte forventinger til fedre på hjemmebane som stiller opp for barna sine like mye som mor? Mens mannsrollen har endret seg, viser det seg nå at fedrene bruker mer tid hjemme på husarbeid og barn enn noen gang. Tidsbruksundersøkelser viser at menn nå gjør mest, når man legger sammen både hjemmearbeid og yrkesarbeid. Hvordan oppleves dette for en pappa som har delt omsorg og barna annen hver uke, og ny partner? Hvordan balansere det å være pappa og en god partner?

Hør oss i entusiastisk samtale med følgende undertitler: Mannskraft, Tidsklemma, Kompetanse, Jobb vs. Familie, Barn, Sykemelding, Utbrenthet, Pappapermisjon og Tilstedeværelse vs. Travelhet. Yes, så vi bare får håpe at buksa ikke sprekker i spagaten mellom å lykkes BÅDE på jobben og i heimen!


MANNSpodden – Jakten på Mannsidentitet
Spelar inte