Facebook Pixel
Riivattu Rakki

37. Pennun sosiaalistaminen

Riivattu Rakki
Riivattu Rakki

Lapset, rollaattorit, sähköpotkulaudat, ratikat, toiset koirat, hattupäiset ihmiset, pölynimuri, hevoset... Kun puhutaan koiranpennun sosiaalistamisesta, suorittamisen lista on usein loputon ja priorisoinnin vaikeuden luoma epätoivo saattaa iskeä ennen kuin ihana pentuarki edes kunnolla on ehtinyt alkaakaan. Eläintenkouluttaja (at) Petra Saarmanin oma belgianpaimenkoira malinoisin pentu Lyyli totuttelee parhaillaan elämään Helsingin keskustan vilskeessä, ja tässä jaksossa pääsemmekin Petran kanssa syventymään siihen, miltä pennun onnistunut sosiaalistaminen oikeasti näyttää. Mitkä ovat sosiaalistamisprosessin suurimmat kompastuskivet?

Lähteet: Salonen, Mikkola, Niskanen, Hakanen, Sulkama, Puurunen & Lohi, 2023. Breed, age, and social environment are associated with personality traits in dogs. iScience, Volume 26, Issue 5. Telkänranta, Helena, 2023. Millaista on olla koira?

Instagram: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠@riivatturakki⁠⁠ ⁠⁠⁠⁠⁠Tiktok: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠@riivatturakki⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Palautetta podcastista tai aihetoiveita saa aina lähettää joko yksityisviestillä sosiaalisessa mediassa tai sähköpostilla stefanie.lindroos@gmail.com. Kiitos myös jos jätät podcastista arvostelun käyttämäsi kuuntelupalvelun kautta.

Musiikki Quirky Dog Kevin MacLeod (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Riivattu Rakki
Spelar inte