Facebook Pixel
Rollemodellerne med Bjørn Vestergaard

#59 Claus Zibrandtsen - Om Founderens vækstrejse mod start-up succes og de 20 års knokleri som gjorde Global Connect til en millardforretning.

Derfor skal du lytte:
Hvis du vil komme med ind bag historien på en af landets mest succesfulde iværksætterhistorier Global Connect, og samtidig lære fra en af de investorer som har haft størst succes med deres start-up investeringer, skal du lytte til dette afsnit med Claus Zibrandtsen. Claus er CEO i People Ventures, og de har i mere end 5 år investeret i, og hjulpet, danske iværksættere, og derfor har han en unik erfaring i hvad der adskiller succesfulde start-ups, fra dem der mislykkes - og specielt hvad du skal vide som founder - de erfaringer deler han gavmildt ud af i dette afsnit.

C
Episode 59: Rollemodellerne Podcast med Claus Zibrandtsen
Om Founderens vækstrejse mod start-up succes og de 20 års knokleri som gjorde Global Connect til en millardforretning.
 
Hvem er Claus Zibrandtsen?
I denne omgang er det Claus Zibrandtsen, der gæster Rollemodellerne. Claus er i øjeblikket hovedsageligt administrerende partner i investeringsfonden, men har også gang i mange andre ting. Han er CEO i firmaet inSpring, hvilket han også har været i inQvation indtil juni i år. Claus har også været en stor del af familievirksomheden GlobalConnect. Derudover er han bestyrelsesmedlem i bl.a. Astralis, Passendo og Sani nudge.
Hvorfor er Claus Zibrandtsen gæst i Rollemodellerne?
Claus er med i Rollemodellerne af flere forskellige grunde. 

Først og fremmest har Claus været med på hele rejsen i et af landets mest inspirerende iværksætterhistorier. Historien, hvor han har fulgt sin far, Niels ZIbrandtsen, der har lavet GlobalConnect, hvor Claus har været med både på sidelinjen som barn og senere hen i virksomhedens opbyggende fase helt til det endte med at blive solgt. Så på mange måder har Claus haft et unikt indblik og indsigt i, hvordan en succesfuld dansk erhvervscase er blevet lavet, men samtidig også hvad en familie har skullet gennemleve for at lykkedes med at lave en kæmpe succes, rigtigt mange danskere ser op til.

Jeg finder det enormt inspirerende at familien sidenhen har haft et formål med at give tilbage til Danmark ved at hjælpe iværksættere med at få succes og gøre Danmark til et godt iværksætterland. Deres arbejde som investorer og med at skabe deres miljø med InQvation samt at samle en masse lovende startups inden for forskellige brancher, synes jeg også har været enormt inspirerende. 

De har sidenhen stiftet investeringsfonden PeopleVentures, som i den grad har gjort tingene på deres egen måde. Specielt inden for tilgangen til at være investor og deres anderledes mindset. Det synes jeg har været enormt spændende at afsøge samt at snakke med Claus om grundene til, at de har truffet de valg, de har gjort.

Det er derfor Claus er med i Rollemodellerne.

I afsnittet kan du f.eks. høre om:

Tankerne bag deres succesfulde investeringsfond PeopleVentures
Forarbejdet til at finde den rigtige profil, man har brug for som startup i fremtiden
Historien om, hvordan han startede i kundeservice i GlobalConnect
Hvad de lykkedes med for at skabe en så stærk kultur blandt medarbejderne
Claus’ bedste råd til foundere, inden de skal i gang med deres kapitalrejse

Tak fordi du lytter med, og husk: Hvis du er glad for podcasten, så efterlad gerne en anbefaling eller et review

Kh

Bjørn
Støt Rollemodellerne - støt vores sponsor:
Støt Rollemodellerne ved vores bogsponsor Bookbeat - Få ubegrænsede lydbøger GRATIS i 6 uger 



 
Rollemodellerne Episode 59 – Claus Zibrandtsen



Notat og tidlinje:
00:00 - Intro

1:50 - Tankerne bag PeopleVentures

3:40 - De hjælper med 4 områder på rejsen som iværksættere. Det første område er kommercialisering

4:25 - Det næste er produkt og teknologi

5:10 - Det tredje er hele “people”-området

6:30 - Det sidste område er det praktiske del af iværksætteri: løn, bogholderi, kontrakter osv.

7:00 - Hvordan man ved at tage nogle af de mange kasketter af, man bærer i løbet af en dag som iværksætter, bedre kan lykkes på sin iværksætter-rejse
Rollemodellerne med Bjørn Vestergaard
Spelar inte