Facebook Pixel
Security Central

4. Medarbejderne er din største sårbarhed - derfor lever Sonja af at sende phishing-mails til sine kolleger i Ørsted

Security Central
Security Central
De fleste cybertrusler kommer ind ad virksomhedens hovedindgang og sætter sig direkte foran skærmen.

Hvis du ikke allerede har gættet det, så taler vi om medarbejderne.

For selv efter tusindvis af artikler om it-sikkerhed, oplæg og awareness-kurser tager de tager stadig USB-sticks med hjemmefra og klikker løs på rigtigt mange af de spændende mails de får.

Og ja, det gælder fra høj til lav: Fra kantinepersonalet der klikker på link tilsyneladende uskyldige undersøgelser - til direktionsmedlemmer der som ofre for de såkaldte ”CEO frauds” overfører millioner til opfindsomme kriminelle.

Nogle af angrebene kan tages i opløbet med smarte softwareløsninger – men i sidste ende er det kollegaerne der skal klædes på.

Hos den store energivirksomhed Ørsted er det Sonja Beijneveld, der med en stilling som ”Awareness Communication Consultant”, der har den opgave.

Så lyt med i dette afsnit hvor Sonja Beijneveld deler ud af sine erfaringer med at etablere opmærksomhed fra gulvet til direktionsgangen - uden at du ender som den sure it-mand med skabet fuld af forbud.”

Værter er chefredaktør for Computerworld, Lars Jacobsen og Thomas Damsgaard, Head of Enterprise for Norden og Benelux hos Kaspersky.

Læs mere om podcasten på cw.dk/securitycentral
Security Central
Spelar inte