Facebook Pixel
Security Central

7. 500 brugere fra Københavns Universitet faldt i en pshishing-fælde: Sådan undgår de at det sker igen

Security Central
Security Central
I juli 2019 blev Københavns Universitet ramt af et phishing-angreb.

Angrebet bestod af en vellignende mail, en besked om at der var mails, som ikke kunne nå frem og så et link man kunne klikke på.

Linket var dog hverken til supporten eller brugerens mailboks. Men ledte i stedet de uheldige ansatte videre til en side, der til forveksling ligner en officiel side fra Københavns Universitet.

På den falske side blev brugerne så bedt om at logge ind. Noget som mere end 500 brugere gjorde - uden at vide, at deres brugernavn og passwords reelt blev udleveret til de it-kriminelle bag angrebet.

Samtidig var angrebet så gennemført, at det var først da de stjålne brugerinformationer blev offentligt tilgængelige på internettet at KUs vicedirektør for IT, Klaus Kvorning Hansen og hans kollegaer, opdagede angrebets omfang.

Siden har Københavns Universitet arbejdet målrettet for at opdrage brugerne, lukke for suspekte links og gennemse sikkerheden. Et stort arbejde i en hvilken som helst organisation.

Og et arbejde som du kan høre Klaus Kvorning Hansen fortælle om i denne episode af Security Central. For husk: Phishing kan ramme os alle.

Værter er chefredaktør for Computerworld, Lars Jacobsen og Thomas Damsgaard, Head of Enterprise for Norden og Benelux hos Kaspersky.

Se mere om podcasten her: cw.dk/securitycentral
Security Central
Spelar inte