Facebook Pixel
SPESSU

Keuhkosairaudet ja allergologia - Jere Reijula (keuhkopodcast)

SPESSU
SPESSU

Keuhkolääkäri hoitaa suuria kansansairauksia kuten astmaa, allergiaa ja keuhkoahtaumatautia. Infektiopuolella keuhkolääkäri puolestaan hoitaa tuberkuloosia ja keuhkokuumeita. Joukkoon eksyy myös harvinaisempia sairauksia ja infektioita. Niin ja ei unohdeta keuhkosyöpää, jonka diagnostiikka kuuluu kaikille keuhkolääkäreille!

🛠Entä jos olen toimenpideorientoitunut? Ei hätää, sillä keuhkosairaudet on alana monipuolinen ja toimenkuvaan on mahdollisuus itse vaikuttaa. Keuhkolääkärit tekevät paljon toimenpiteitä (pleurapunktiot, dreenit, tähystykset) ja onkin mahdollista keskittyä toimenpideosaamiseen. Toisaalta, jos toimenpiteet ei ole sun pala kakkua, niin tarjolla on polityötä, osastoa, päivystystä, astma- ja allergologiaa (melkein tekis mieli sanoa, että you name it). Keuhkolääkärinä voit myös valita akutologiaan painottuvan toimenkuvan tai hoitaa monimutkaisia potilaita (esim. keuhkonsiirrot 😵)

👨‍⚕️Miltä keuhko- ja allergologian erikoislääkärin arki sitten näyttää? Mikä on kiinnostavinta? Entä tylsintä? Mikä on keuhkojen paras lohko? Siitä meille kertoo seuraavaksi LT, keuhkosairauksien, allergologian erikoislääkäri sekä Keuhkopodcastin hosti Jere Reijula. Laitahan luurit korville ja nauha pyörimään 🎧

🔗 CONNECT WITH SPESSU
Luen ja vastaan joka ikiseen viestiin, joten kysy mitä vaan tai esittele vaikka itsesi!

⭐️ Jätä arvostelu Spotify tai Apple Podcasts
🎥 YouTube -kanava
💻 Website
📸 Instagram
🎵 TikTok

Song: hieru by KTrek, CC BY 3.0

Kuulemisiin!
xoxo SPESSU-tiimi

SPESSU
Spelar inte