Facebook Pixel
SPESSU

Lääkärit Ilman Rajoja - Henriikka Ollila

Beskrivning

Henriikka Ollila on HYKS:n tehoklinikan anestesiologian ja tehohoidon lääkäri. Hän on tehnyt avustustyötä Afganistanissa, Jemenissä ja Gazassa järjestön Lääkärit Ilman Rajoja kautta (@msffinland). 🤲

🏴 Lääkärit Ilman Rajoja (Médecins Sans Frontières, MSF) on kansainvälinen sairaanhoitoon erikoistunut avustusjärjestö, joka antaa sairaanhoitoa aseellisten konfliktien, epidemioiden ja luonnonkatastrofien uhreille ja niille, jotka eivät pääse terveydenhuollon piiriin.

Sen toiminta on puolueetonta, neutraalia ja riippumatonta. Hoito kohdistuu suurimmassa tarpeessa oleviin ihmisiin riippumatta potilaan etnisestä taustasta, uskonnosta, sukupuolesta tai poliittisesta vakaumuksesta.

Kolmetoista lääkäriä ja toimittajaa perusti Lääkärit Ilman Rajoja Pariisissa vuonna 1971. He halusivat tarjota sairaanhoitoa kriisien keskellä sekä puhua ääneen näkemästään hädästä ja siten parantaa potilaiden tilannetta. Nykyään MSF antaa apua ympäri maailmaa yli 45 000 ammattilaisen voimin. Vuonna 1999 järjestölle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto humanitaarisesta työstään ja siitä kertomisesta.

🗣 ”Me emme ole varmoja, voiko sanoilla pelastaa henkiä, mutta tiedämme, että hiljaisuus tappaa varmasti.” - puheenjohtaja, James Orbinski hyväksyessään rauhanpalkinnon.