Facebook Pixel
SYÖ NUKU SÄÄSTÄ

S15E8 Kuinka kuoppa jäässä muutti nuoren miehen elämän. Vieraana Henri Ihander.

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ
SYÖ NUKU SÄÄSTÄ

Henri Ihander on 28- vuotias Invalidiliiton projektikoordinaattori, intohimoinen jääkiekkomies ja yhteiskunnallisesti tärkeää esteettömystyötä tekevä nuori aikuinen. Vuonna 2010 hän halvaantui jääkiekkopelissä vain ollessaan 15-vuotias. Tänään kuulet Henrin tarinan.

Mistä rakkaus jääkiekkoon lähti? Viidennen ja kuudennen luokan aikoihin Henri vihdoin pääsi jääkiekkojoukkueeseen, joka oli ollut intohimo ja unelma pienestä pojasta lähtien. Rakkaus jääkiekkoon syttyi jo pikku lapsena ja vapaa aika kului kaukalolla.

Henri nousi nopeasti jääkiekkojoukkueensa kapteeniksi ja tulevaisuus jääkiekkoilijana näytti kirkkaalta. Kunnes vuonna 2010 kuoppa jäässä tyssäsi nuoren miehen unelmat jääkiekkourasta. Henri halvaantui sekunneissa kaaduttuaan jääkiekkopelissä jäässä olleeseen kuoppaan, liukuen pääedellä laitaan. Jään tapahtumista hän muistaa kaiken.

Sairaalassa toivoa ei annettu: diagnoosina selkäydinvamma ja neliraajahalvaus.

Miten nuori mies käsitteli pysäyttävät uutiset siitä, ette hän kävelisi enää ikinä?

Millainen 8 kk poissaolo kotoa oli kokemuksena 15-vuotiaalle?

Kokemuksen jälkeen piti löytää uudet unelmat. Tänä päivänä Henri on kiireinen niin järjestöpuolen hallitustyöskentelyn ett projektityön parissa. ”Ei tämä mun vamma mua määrittele”- Henri toteaa ja kannustaa kaikkia rohkeasti murtamaan omia ennakkoluulojaan. Ihmisiä täällä ollaan kaikki, vaikka liikutaankin eri tavalla.

Esteettömyyskartoittajana Henri tekee tänään juuri sitä mikä saa silmät loistamaan; vaikuttamaan.

Vinkkinä:

Kaikki ollaan ihmisiä, vaikka liikutaankin eri tavalla. Ottakaa riski mielensä pahoittamisesta ja kysykää, jutelkaa. Älkää sulkeko toisia ulkopuolelle.

Henriä voit seurata tästä:

@henri_ihander

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ
Spelar inte