Facebook Pixel
Angličan

Loučení s Lampardem. Měl ještě v Chelsea dostat šanci?

Angličan
Angličan

Ve fotbalovém podcastu Seznam Zpráv se poslední dobou na úřad práce posílali hlavně Ole Gunnar Solskjaer z Manchesteru United nebo Mikel Arteta z Arsenalu, aby si ale nakonec předčasně balil věci někdejší skvělý anglický záložník Frank Lampard působící jako trenér Chelsea. „Poslední kapkou byla asi prohra 0:2 na hřišti Leicesteru, kdy Lišky Chelsea kompletně přehrály,“ domnívá se autor Angličana Jiří Hošek. Šéfredaktor Football Clubu Karel Häring dodává, že Lampardovi zlomilo vaz rigidní lpění na rozestavení 4-3-3 a neschopnost reagovat takticky na vývoj některých zápasů. Ani integrace největších letních posil, Němců Havertze s Wernerem, se Lampardovi nevyvedla. A to všechno bylo příslovečně použito proti němu.

Osazenstvo Angličana se taky shodlo na tom, že hráčská legenda Chelsea se měla déle trenérsky otrkávat v nižších soutěžích - a ne po pouhém roce u druholigového Derby County zamířit k adeptům na vítězství v Premier League. Martin Vait z iSport.cz připomíná i informace o zhoršujícím se vztahu Franka Lamparda s vlivnou ředitelkou klubu Marinou Granovskou.

Obvykle dobře informovaný server Athletic píše taky o roli Petra Čecha, který prý dostal na starost komunikaci s hráčskými agenty nově pořízených hvězd v okamžiku, kdy jejich forma začala uvadat. „Byla to pro mě velká čest a pocta vést Chelsea, klub, který byl tak dlouho velkou součástí mého života. Přeju týmu a celému klubu do budoucna co nejvíc úspěchů,“ zůstal Frank Lampard gentlemanem i v oficiálním prohlášení po své odvolání, jakkoli nezastíral, že pro něj je zklamáním, že nedostal víc času na to posunout své svěřence na vyšší úroveň.

V poslední lednové epizodě taky dostává pořádný prostor loučení Arsenalu s Mesutem Özilem, jehož novým chlebodárcem se stalo Fenerbahce. Kromě toho se rozdávalo pololetní vysvědčení, protože Premier League už má za sebou polovinu ročníku. Trojice Hošek, Häring a Vait se shodla na Brunu Fernandesovi coby nejlepším hráči dosavadního průběhu soutěže. O něco vášnivější debata se v podcastu rozvinula ohledně nejlepšího kouče. Jiří Hošek lobboval za manažera Aston Villy Deana Smithe a připomněl úžasný přerod, který Villans zaznamenali během pár měsíců, kdy napřed odvraceli sestup, aby se jich v současné fazóně báli všichni soupeři v nejvyšší anglické soutěži. Martin Vait s Karlem Häringem ale dali přednost Brendanu Rodgersovi, který z Leicesteru udělal kandidáta na titul.

Celou epizodu včetně vědomostního kvízu a pravidelného sázkařského okénka si poslechněte v přehrávači v úvodu článku. Pište Angličanovi na e-mail jiri.hosek@sz.cz a hlavně sledujte nový twitterový účet @PodcastAnglican, kde najdete hodnocení zápasů i sporných situací a další zajímavosti kolem anglické Premier League a kde můžete nahlédnout i do zákulisí svého oblíbeného podcastu.

————————————

  • Angličan je fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel věnovaný čistě Premier League. Vychází každé úterý v poledne.
  • Další podcasty, ale taky články, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Poslouchejte nás na webu nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.
  • Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly můžete posílat na jiri.hosek@sz.cz nebo na @PodcastAnglican.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram.
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
Angličan
Not playing