Facebook Pixel
Bli säker-podden

#240 Min mobil är inte en smörgås

Bli säker-podden
Bli säker-podden

Hur länge kan en mobil förväntas förses med säkerhetsuppdateringar? Under smartphone-erans första decennium hade Apple och Android-mobiltillverkarna vitt skilda åsikter kring sitt underhållsansvar. Än idag anser många Android-mobiltillverkare att deras mobiler bara ska hålla i något enstaka år. Till och med annars välrenommerade mobiltillverkare som Motorola anser att två år från lanseringsdatum är skälig livslängd på en mobil. Det är förvånande eftersom två år är kortare tid än den lagstadgade treåriga reklamationsrätten, vilken dessutom räknas från köpdagen (inte modellanseringsdagen).

Lyckligtvis är några Android-mobiltillverkare mer seriösa. Google utlovar sju års månatligt underhåll för sin senaste Pixel 8-serie. Samsung utlovar lika lång underhållstid för några av sina nya modeller men väljer att inte utfästa någon garanti för uppdateringsfrekvensen.

I veckans avsnitt av Bli säker-podden jämför Peter och Nikka de olika Android-mobiltillverkarnas underhållsgarantier. I samband med detta snubblar podduon över ett oväntat uttalande från en av cheferna på Oneplus – som tycker att deras mobiler kan liknas vid en smörgås.

Se fullständiga shownotes på https://go.nikkasystems.com/podd240.

Bli säker-podden
Not playing