Facebook Pixel
Datadrivet

“Hur många experiment ska vi köra då?”

Datadrivet
Datadrivet

I veckans avsnitt svarar Joni på en lyssnarfråga: HUR många experiment ska man göra egentligen? Det korta svaret: så många som det går. Ju fler tester du gör, desto fler och snabbare insikter.

I verkligheten är det såklart annorlunda. Joni och Jasmin delar upp teamen i fyra olika mognadsstadier, från "infant"-fasen där man genomför ungefär ett till fem experiment i månaden, till det ultimata drömscenariot där man kan genomföra upp emot tusen experiment per år. Att testa en sak i månaden är definitivt bättre än att inte testa alls, men eftersom endast 10-20% av alla idéer fungerar är det viktigt att ha som målsättning att genomföra så många experiment som möjligt.

För att genomföra bra experiment krävs det en analytiker i teamet som kan sätta upp tester och analysera resultaten kontinuerligt, utvecklare som kan bygga experimenten och UX-designers som kan designa experimenten. Och helst någon som leder teamet. Men kanske viktgast av allt: ett snabbfotat team med många olika kompetenser.

Sedan kommer såklart följdfrågan: om ett experiment har visat sig vara framgångsrikt, vem ska då fullfölja idén - experiment-teamet eller någon annan?


Datadrivet är en podd av scilla.studio. Vill du ha hjälp med att komma igång med experiment i ditt team? Hör av dig till oss på scilla.studio eller på Linkedin. Vill du vara med och berätta om hur ditt företag jobbar med att jobba datadrivet? Hör av dig till oss på Linkedin: Vi som leder podden heter Joni Lindgren och Jasmin Yaya.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/datadrivet/message
Datadrivet
Not playing