Facebook Pixel
Datadrivet

Konkreta exempel på Product-Led Growth

Datadrivet
Datadrivet

Veckans avsnitt av Datadrivet går igenom grunderna i ”Product-Led Growth”. Själva begreppet "Product-Led Growth" handlar om att ha användarna i fokus och att bygga en produkt som är så pass bra att användarna stannar kvar i den, och i bästa fall sprider användningen av produkten vidare till fler. Med andra ord: man utgår från att användarna av produkten är den största drivkraften till tillväxt.

Detta är ett annat tillvägagångssätt än att satsa på sälj- eller marknadsföringsdriven tillväxt, där man fokuserar mer på att locka nya kunder genom att öka marknadsföringsinsatser eller anställa fler säljare.

Hur kan en produkt som fokuserar på användarna leda till en ökad tillväxt? Joni och Jasmin ger exempel på företag som har haft framgång med product-led growth, och även exempel där det inte finns någon product-led growth.

Själva mindsetet product-led growth har även drivit på en förändring när det kommer till hur inköp av produkter går till på ett företag. Här är Slack och Neo4j bra exempel. Anställda börjar använda tjänsten och sprider det inom företaget utan att inköparen har beslutat att det ska användas. Till slut blir användningen så utbredd att inköpet nästan blir oundvikligt, eftersom valet redan har gjorts.

Datadrivet är en podd av scilla.studio. Vill du ha hjälp med att komma igång med experiment i ditt team? Hör av dig till oss på scilla.studio eller på Linkedin. Vill du vara med och berätta om hur ditt företag jobbar med att jobba datadrivet? Hör av dig till oss på Linkedin: Vi som leder podden heter Joni Lindgren och Jasmin Yaya.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/datadrivet/message
Datadrivet
Not playing