Facebook Pixel
En snak om hestetræning

Forskning i sporten med Lektor og Senior vice president Janne Winther Christensen

En snak om hestetræning
En snak om hestetræning

Hvorfor skal vi bevise at det er skadeligt for hestene at ride på denne måde, hvorfor er det ikke dem der vil ride sådan der skal bevise at det ikke er skadeligt?

Sådan siger Lektor ved Aarhus universitet og Senior Vice President for International society of equestrian science Janne Winther Christensen i dette afsnit af en snak om hestetræning.

Og selvfølgelig har hun også evidens med.

Janne fortæller blandt andet om, hvordan der i en klasse, blev testet 11 ud af 22 startende heste, 5 heste havde sår i munden, og disse 5 heste havde alle tydelig mundadfærd.

I den sammenhæng fortæller hun om forskellige forsøg hende og andre pt. har gang i, hvor der blandt andet skal kortlægges sammenhængen imellem konfliktadfærd og mundsår, både ved islandske heste og varmblodsheste under stævner.

Sidst men absolut ikke mindst taler hun også stærkt for at der både på nationalt og internationalt plan, bør være en dommer, som er uddannet til at se og registrere konflikadfærd, der igenem klassen, kun har til opgave at tracke dette, og trække point fra hver gang det registreres.
Hun mener dette med det samme ville være med til at højne velfærden for vores heste i sporten, og det er jeg 100% enig i.

En snak om hestetræning
Not playing