Facebook Pixel
En Uafhængig Morgen

Mangler du en nyre, er der dobbelt så høj risiko for at dø, hvis du bor på Sjælland

En Uafhængig Morgen
En Uafhængig Morgen

Mangler du en nyre, er der dobbelt så høj risiko for at dø, hvis du bor på Sjælland.

Bliver man syg med en nyresygdom, skal man ikke ønske sig at bo øst for Storebælt. For her er ventetiden på en nyretransplantation dobbelt så lang som i resten af landet, viser en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen.

De seneste fem år er 57 patienter i Region Hovedstaden, døde, mens de ventede på en nyre. Det svarer til dobbelt så mange dødsfald blandt nyrepatienter på venteliste, som i hele resten af landet.

Vi spørger Monika Rubin, sundhedsordfører og politisk ordfører for Moderaterne, hvad den handlekraftige midterregering vil gøre for at komme problemet til livs.

Din vært er Kristian Henriksen.

Tidskoder:

[01:00] : Thomas Aarestrup Jepsen, Direktør for vedvarende energi og public affairs i Green Power Denmark // Om det kun er regeringen der må tjene penge på havvind.

[14:00] : Jonathan Schacht Halling, Belarus-kender, har studeret på Belarus Statsuniversitet // Om hvad grunden er til, at Belarus ikke formåede at blive valgt til FN’s Sikkerhedsråd.

[21:00] : Peter Møllgaard, Formand for Klimarådet, dekan ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet SDU // Om vi kan regne med statens klimaberegninger.

[28:00] : Carsten Norton, Journalist på Frihedsbrevet, skriver Fri Bandit // Om det er bye-bye til Bandidos i DK.

[36:00] : Bent Winther, Politisk kommentator på Berlingske // Om hvad al mystikken om Mette Frederiksens NATO-eventyr vil have af konsekvenser for hende.

[44:00] : Monika Rubin, Sundhedsordfører og politisk ordfører for Moderaterne // Om vi skal have automatisk organdonation i Danmark.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

En Uafhængig Morgen
Not playing