Facebook Pixel
Historiepodcasten med Katrine og Marie

Episode 209: katakomberne i Paris

Katakomberne i Paris har en rig historie, der strækker sig tilbage til det 18. århundrede. På det tidspunkt var Paris' kirkegårde overfyldte, og der opstod sundhedsrisici og lugtgener i byen på grund af de mange begravelser. Som en løsning på dette problem blev det besluttet at flytte de eksisterende grave til de tomme stenbrud under byen.

Arbejdet med at oprette katakomberne begyndte i 1774 og strakte sig over flere år. Millioner af menneskers knogler blev forsigtigt flyttet fra kirkegårdene til katakomberne. Processen involverede en omhyggelig organisering af knoglerne, hvilket resulterede i de kunstneriske arrangementer, der kan ses i dag.

Under Den Franske Revolution i slutningen af det 18. århundrede blev katakomberne brugt som et sted for anonym massebegravelse for ofrene for revolutionen. Dette tilføjede endnu flere knogler til det allerede imponerende antal i katakomberne.

I de følgende år blev katakomberne ofte besøgt af eventyrlystne kunstnere, forfattere og rejsende, der blev tiltrukket af det mysterium og den gotiske atmosfære, der omgav stedet. I 1860 blev katakomberne officielt åbnet for offentligheden som en turistattraktion, og de har siden tiltrukket millioner af besøgende fra hele verden.

I dag er katakomberne et fascinerende sted at udforske Paris' historie og arkæologi. De tjener som en påmindelse om byens fortid og de mange menneskeliv, der hviler under jorden. Besøgende kan vandre gennem de mørke gangsystemer og betragte de kunstneriske arrangementer af knogler, samtidig med at de beundrer katakombernes unikke atmosfære.

Historiepodcasten med Katrine og Marie
Not playing