Facebook Pixel
Howtotalk podcast

Help, mijn kind wordt een tiener!

Howtotalk podcast
Howtotalk podcast
De overgang van kind naar tiener: een fascinerende, maar soms ook uitdagende periode voor zowel ouder als kind. Voel je de veranderingen al opkomen en vraag je je af hoe je hier het beste mee om kunt gaan?

Heleen de Hertog, de oprichtster van Howtotalk, en Larissa bespreken in deze podcastaflevering de tekenen van het tiener worden. Ze belichten de individualisering en de daarmee gepaard gaande veranderingen. Maar wat betekent dit precies voor jou als ouder?

In deze essentiële periode van hun leven, verandert je rol als ouder. Je gaat van de pilootstoel naar de stoel van de copiloot. Dit betekent dat je een stap terugneemt en je kind meer ruimte geeft om zijn of haar eigen pad te verkennen. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet uit de 'cockpit' wordt gezet? Hoe help je je tiener op een effectieve manier zijn of haar weg te vinden zonder te veel inmenging, maar met voldoende ondersteuning?

De Howtotalk-methode geeft antwoord op al deze vragen. Heleen legt in deze podcast gedetailleerd uit hoe je de communicatie met je tiener op een respectvolle en effectieve manier kunt voortzetten. Het is een balans tussen loslaten en begeleiden, tussen luisteren en adviseren.

Voor de ouders die diep in dit onderwerp willen duiken, raad ik ook het boek "How2talk2kids – Effectief communiceren met kinderen" aan. Dit boek biedt tal van praktische vaardigheden, voorbeelden en strips die de communicatie tussen ouder en kind op een toegankelijke manier verbeteren. Zo bouw je niet alleen een betere relatie met je tiener op, maar ook een sterkere band voor de toekomst.

Heb je honger naar meer kennis en inzicht? Vergeet dan niet de Howtotalk-app te downloaden in de App Store, waar je alle talks kunt beluisteren. In de app vind je bovendien een volledige Howtotalk-training en meer dan 100 vaardigheden met direct toepasbare voorbeeldzinnen.

Word de ouder die je graag wilt zijn en blijf communiceren, zelfs door de uitdagende tienertijd heen.
Howtotalk podcast
Not playing