Facebook Pixel
Kiina-ilmiöt

Kansantasavallan välitilinpäätös, vieraana Juuso Kaaresvirta ja Tuuli McCully

Kiina-ilmiöt
Kiina-ilmiöt
Tämänkertaisessa podcastissa Kiina-ilmiöiden vieraiksi saapuvat Suomen Pankin nousevien talouksien tutkimuslaitoksen (Bofit) vanhemmat ekonomistit Tuuli McCully ja Juuso Kaaresvirta. He läpivalaisevat Kiinan nykyistä talouden tilaa ja kipukohtia sekä kertovat Kiinan talouselämän seurantaan liittyvistä hankaluuksista. Toki katsahdetaan myös, mitä kristallipallo kertoo ekonomisteille Kiinan talouden tulevaisuuden näkymistä, vahvuuksista ja suhteista eri maihin, myös Suomeen.
Keskustelua vetää Jyri Lintunen. Podcast on toteutettu Jaksomedian studiossa.
Ilmiösuositukset, jotka unohtuivat itse studiokeskustelun aikana käydä läpi:
Tuuli: Murong Xuecunin kirja Deadly Quiet City: True Stories from Wuhan. "Kirjoittaja on New York Timesin kontribuuttori ja Kiinassa sensuroitu henkilö. Tämä kirja ei ole missään määrin mielialaa kohottava, mutta varsin mielenkiintoinen."
Juuso: Heinrich Harrerin kirja Seitsemän vuotta Tiibetissä. ”Avara luonnon Kiina-sarja on tullut pariinkin kertaan katsottua lasten kanssa, mutta se on jostain syystä poistunut Areenasta. Kun sitä ei ole tarjolla ja minä tykkään seikkailuista, niin Heinrich Harrerin Seitsemän vuotta Tiibetissä on ehdottomasti lukemisen arvoinen.”
Jyri: Latiao (辣条) -snacksit, joita myydään pienissä pusseissa Kiina- ja Aasia-kaupoissa. "Käsittääkseni suikaleet on yleensä soijapohjaisia ja päällä chiliä ja muuta tulista maustetta. Kiinassa tällä hetkellä ilmeisesti jonkinlainen hittiherkku."

Onko sinulla kommentteja, kehitysehdotuksia tai toiveita? Meihin voi olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen kiinailmiot@gmail.com tai sosiaalisen median kanaviemme kautta. Ja jos et vielä tilaa uutiskirjettämme, se onnistuu osoitteesta https://kiinailmiot.substack.com/.

Kiina-ilmiöt -podcastin voi tilata esimerkiksi Spotifyssa, Apple Podcasteissa tai missä tahansa, mistä podcastisi kuunteletkin.
Kiina-ilmiöt
Not playing