Facebook Pixel
Kiina-ilmiöt

Kiinan maailmanjärjestys, vieraana Sari Arho Havrén

Kiina-ilmiöt
Kiina-ilmiöt
Millaisen roolin Kiina on ottamassa ulkopolitiikassaan ja millaista maailmanjärjestystä Kiina tavoittelee? Mikä on Kiinan lähestymistapa Israelin ja Palestiinan konfliktiin, entä Ukrainan sodassa? Millä eri tavoin Yhdysvallat näyttäytyy osana Kiinan turvallisuuspolitiikkaa tilanteessa kuin tilanteessa?
Etäyhteydellä Brysselistä Kiina-ilmiöiden podcastin vieraaksi saapuu Kiinaa vuosikymmeniä seurannut Business Finlandin vanhempi neuvonantaja ja Rusin associate fellow Sari Arho Havrén. Hänen mukaansa Kiina on muokannut omaa ulkopoliittiista narratiiviaan ”mearsheimerilaiseksi”, viitaten suurten valtioiden näkymättömiin turvallisuusintresseihin – vastapainona Kiinan perinteiselle ulkopoliittiselle linjalle, puuttumattomuuspolitiikalle. Myös viikon uutisaihe, Itämerellä katkennut kaasuputki on jaksossa käsittelyssä.
Keskustelua vetää Jyri Lintunen. Podcast on toteutettu Jaksomedian studiossa.

Ilmiösuositukset:

Sari: Desmond Shumin Red Roulette -kirja.
Jyri: BASF-yhtiön Kiinan-edustajan Jörg Wuttken Linkedin-tili ja sen sisältämät Kiina-analyysit.

Onko sinulla kommentteja, kehitysehdotuksia tai toiveita? Meihin voi olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen kiinailmiot@gmail.com tai sosiaalisen median kanaviemme kautta. Ja jos et vielä tilaa uutiskirjettämme, se onnistuu osoitteesta https://kiinailmiot.substack.com/.
Kiina-ilmiöt -podcastin voi tilata esimerkiksi Spotifyssa, Apple Podcasteissa tai missä tahansa, mistä podcastisi kuunteletkin.
Kiina-ilmiöt
Not playing