Facebook Pixel
Labprat

42. De Nordiske kostholdsrådene 2023 Del 5: Klima & Miljø - med Jacob Juel Christensen

Labprat
Labprat

Lyst til å sende spørsmål til oss om de nye nordiske kostholdsrådene? Ta kontakt via sosiale medier eller send oss en e-post!

Facebook: https://www.facebook.com/Labprat1

Instagram: https://www.instagram.com/labprat/?hl=nb

E-post: labprat@ous-hf.no


Dette er en miniserie om de nye nordiske kostholdsrådene (NNR2023) som ble publisert i juni i år. Har du ikke hørt første episode så anbefaler vi å starte med den.

Både før og etter publiseringen har det kommet ros, kritikk, meninger, misforståelser, konspirasjonsteorier og generell synsing. Det er tydelig at dette tema både engasjerer og provoserer. Vi i Labprat skal i løpet av denne miniserien nøste opp under noen av de store temaene som har gått sin runde i media, vi skal se på forskningen bak, og vi skal prøve å presentere innholdet i rapporten på en så nøytral og forståelig måte som mulig.

Og til det har vi fått hjelp av kaffeentusiast, ernæringsfysiolog og en av forfatterne bak De Nordiske kostholdsrådene, Jacob Juel Christensen!

Link til Jacobs forskning: https://www.med.uio.no/imb/personer/vit/jacobjc/index.html

Link til originaldokumentet, De Nordiske kostholdsrådene (NNR2023): https://pub.norden.org/nord2023-003/


En av de store nyhetene i NNR2023 er integreringen av klima og miljø. Temaet har skapt stor debatt og det er sterke meninger rundt omkring om hvordan det egentlig skal være, hvilke aspekter av klima og miljø som skal telle og hvilke hensyn som skal tas med tanke på bærekraftig norsk landbruk. Det har haglet med både kritikk og ros, ispedd misforståelser, usannheter og konspirasjoner. Hvordan har prosessen vært, hvilke aspekter av klima og miljø er tatt med i NNR rapporten og hvordan har balansen vært mellom hensynet til helse og hensynet til klima og miljø?


Og har du lyst til å høre danskenes formidling av kostholdsråd? Hold deg fast! https://www.youtube.com/watch?v=RjuIscNK71A


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Labprat
Not playing