Facebook Pixel
Momentum

#5 Mika Ihamuotila - Matka Marimekon pääomistajaksi

Description

Momentumin arvovieraana tällä erää Mika Ihamuotila – neljän pojan isä ja yksi suomalaisen yrityskentän tunnetuimpia hahmoja; nykyinen yritysjohtaja ja entinen pankkiiri. Jakso on läpileikkaus Mikan monivaiheisesta elämästä sekä samalla osittainen historiakatsaus suomalaisen rahoituskentän kehittymiseen pääomamarkkinoiden vapauduttua 1990-luvulla. Toistuvia teemoja jaksossa ovat sosiaaliset taidot, johtaminen sekä rohkeasti oman identiteettinsä vapauttaminen ja sen merkitys osana parempaa elämää.

Mikan elämänmatkan varrelta löytyy yhtä jos toista kokemusta, mukaan lukien: tutkimusta Yalessa, Mandatumissa Nalle Wahlroosin oikeana kätenä, Sampo Pankin toimitusjohtajana ja Marimekon pääomistajana sekä hallituksen puheenjohtajana. Ihamuotila on myös johtanut puhetta sekä toiminut luottamustoimipositioissa mm. Sanomassa, Roviossa, Euroopan pankkiyhdistyksessä, Elisassa ja Mannerheim säätiössä. Tätä nykyä Mika toimii myös sijoittajana oman Venture Capital yhtiönsä kautta. Vaiheikkaalta matkalta löytyy myös ajatuksia avartanut syövän selätys.

Koulut Mika on käynyt Helsingin kauppakorkeassa tohtorin tutkintoa myöten ja sittemmin kartuttanut osaamistaan myös mm. Yalessa, Harvardissa & Stanfordissa.

Liity liikkeeseen ja laita Momentum seurantaan Instagramissa @momentum.pod!

Categories