Facebook Pixel
Moviebox

Rewind-episode #14 - "Femi-action"

Moviebox
Moviebox


Grib dit kundekort til Playtime og forbered dig på en vild tur i tidsmaskinen, for denne rewind-episode slipper dig ikke uden et par kradsemærker i ansigtet. Vi spoler tilbage til Filmnørdens Hjørne - Podcast 158 (Den om VHS III…) og finder endnu en af arkivets ikoniske filmaftner: Femi-action! Kaptajn Video styrer jer håndfast gennem en fejring af tre meget forskellige slagfærdige femi-actionbaskere fra 70’erne, 80’erne og 90’erne, men gør det naturligvis ikke alene. Sonny, Ask og Niels har som altid plukket hver deres pulserende perle fra VHS’ens guldalder, og vi lægger ud med en kvinde, som vi sidenhen er faldet hårdt for: Cynthia Rothrock.

Sonny lægger nemlig hårdt ud med 'China O'Brien' (1990) – flyvesparkende, hårrejsende action, hvor Cynthia serverer en dødelig dosis røvspark og stift skuespil krydret med sassy one-liners. Dernæst slæber Niels os med ud på de regnvåde storbygader i 'Savage Streets' (1984), hvor vi vælter os i hævn og skulderpuder, mens Linda Blair skyder efter voldtægtsmænd med sin armbrøst. Og er du til både sleaze og slap-stick, så runder Ask af med en fængslende forfølgelsesleg i ‘Fugitive Girls’ aka. ‘Five Loose Women’ (1974), hvor drabelige damer er på toppen i mere end en forstand. Pisk Holiday-dippen klar og åben bølgechips-posen allerede nu, så de kan nå at ilte, for denne videoaften er og bliver episk.

Og lad os endnu engang minde dig om, at vi d. 19. august 2023 afholder vores 4 års fødselsdag i Grand Teatret i København. Find billetter her: https://grandteatret.dk/film/moviebox-4-aars-foedselsdag/ Og HUSK: Spol altid episoden tilbage, når du har lyttet færdigt!

Med venlig hilsen,
Ask, Sonny, Niels & Casper

Moviebox
Not playing