Facebook Pixel
Opetuslapsen maanantai

APEST: Epäkypsiä ilmentymiä Kristuksen ruumiin toiminnoissa

Opetuslapsen maanantai
Opetuslapsen maanantai
Jatkamme siitä mihin jäimme edellisissä jaksoissa Jokke mukanamme. Miltä näyttää epäkypsä apostoli? Entä paimen? Tai profeetta? Tässä jaksossa puhumme APEST (apostoli, profeetta, evankelista, paimen, opettaja) epäkypsistä ilmentymistä ja miksi yhteys on edellytys kypsyydelle.
Suomi Jeesukselle?! APEST on kuitenkin hyvin strateginen elementti tälle näylle. Kypsässä seurakuntaverkostossa on terve ja kypsä ilmentymä kaikista viidestä, näin Kristusruumis Suomessa moninkertaistuu ja syntyy yhä uusia perheitä sekä kypsää hengellistä vanhemmuutta. Ei insinöörimäisiä rakennelmia ja ihmisten boksittamista vaan orgaanista kasvua!

2.Kausi
Tämän kauden jaksoissa puhumme paljon seurakunnasta, sen eri funktioista ja miten ne kaikki liittyvät Jumalan tehtävään tässä maailmassa. Ole siis valmis venyttämään käsitystäsi seurakunnasta, se on huomattavasti moninaisempi ja monimuotoisempi kuin mihin me olemme tottuneet. Se on tarkoitettu olemaan ja elämään ihmissuhdeverkostoissa ja yhteiskunnan eri osa-alueilla. Miten näin voi olla? Nythän seurakunta on vetäytynyt omaan bunkkeriin jossa se kauhistelee maailman menoa, kärjistäen ilmaistuna. Tulemme tätä tematiikkaa keskustelemaan pitkälti Ef. 4:1-16 nousevasta kuvasta, jossa on erityismainintana nk. APEST eli apostolit, profeetat, evankelistat, paimenet (S) ja opettajat (T). Vaikka usein virheellisesti näitä viittä kutsutaan viisi virkaa, niin ne eivät tosiasiallisesti sitä ole vaan ihmisiä, joilla on kutsu tuoda yhtä tai kahta näkökulmaa funktiosta (toiminnasta/elämäntavasta) Kristus ruumiiseen. Näin ruumis kasvaa kypsyydessä.
Opetuslapsen maanantai
Not playing