Facebook Pixel
Opetuslapsen maanantai

APEST:Kristuksen ruumiin jäsenet *kuulevat Jumalan äänen ja pitävät Hänen liittonsa*. Miksi tärkeää?

Opetuslapsen maanantai
Opetuslapsen maanantai
Me olemme Jumalan kansa, joka kuulee hänen äänensä!
Vieraina tässä jaksossa Nooa Saari, Vili Sarento ja Anniina Winter. Miksi on merkityksellistä Kristuksen ruumiin terveyden kannalta, että opetuslapset kuulevat Jumalan äänen? Onko se Jumalan äänen kuulemista, että elää Jumalan valtakunnan mukaisesti eli vastakulttuurisesti maailmaan nähden? Ja kun näin elää, niin tuo muutosta/transformaatiota yksilöille, perheille, yhteiskunnalle ja kansalle.
Kun kysytään jakson aiheen kysymystä, niin minkälaista epäkypsyyttää ilmenee henkilöillä, joille on annettu kyseinen kysymys sydämen kysymykseksi. Entä, miten käsitellä hengellisiä kokemuksia?

2.Kausi
Tämän kauden jaksoissa puhumme paljon seurakunnasta, sen eri funktioista ja miten ne kaikki liittyvät Jumalan tehtävään tässä maailmassa. Ole siis valmis venyttämään käsitystäsi seurakunnasta, se on huomattavasti moninaisempi ja monimuotoisempi kuin mihin me olemme tottuneet. Se on tarkoitettu olemaan ja elämään ihmissuhdeverkostoissa ja yhteiskunnan eri osa-alueilla. Miten näin voi olla? Nythän seurakunta on vetäytynyt omaan bunkkeriin jossa se kauhistelee maailman menoa, kärjistäen ilmaistuna. Tulemme tätä tematiikkaa keskustelemaan pitkälti Ef. 4:1-16 nousevasta kuvasta, jossa on erityismainintana nk. APEST eli apostolit (A), profeetat (P), evankelistat (E), paimenet (S) ja opettajat (T). Vaikka usein virheellisesti näitä viittä kutsutaan viisi virkaa, niin ne eivät tosiasiallisesti sitä ole vaan ihmisiä, joilla on kutsu tuoda yhtä tai kahta näkökulmaa funktiosta (toiminnasta/elämäntavasta) Kristus ruumiiseen. Näin ruumis kasvaa kypsyydessä.
Opetuslapsen maanantai
Not playing