Facebook Pixel
Opetuslapsen maanantai

APEST: Kristuksen ruumiin jäsenet *synnyttävät autenttista perhe-elämää*. Miksi tämä on tärkeää?

Opetuslapsen maanantai
Opetuslapsen maanantai
Kun näky on kirkas ja askel vakaa niin eteenpäin mennään! Tällöin syntyy tarve autenttiselle yhteydelle jota voidaan kutsua myös perhe-elämäksi ts. syvien ihmissuhteiden kulta-aika alkakoon. Tässä jaksossa mukana keskustelemassa Jaakko Simonen, Satu Marttila ja Maiju Nironen.
Yksi merkittävin tarve autenttisuudelle ei ole niinkään se, että me saisimme kauan kaipaamia syviä ihmisuhteita. Ne kyllä tulevat väkisin kun huomaamme naamarien olevan päällä ja hengellinen taistelu käy kiivaana, joka käydään sydämen tasolla. Miten voimme koskaan auttaa toisiamme jos emme ole avoimia ja haavoittuvaisia? Entä miten joku voisi nähdä meissä Jeesuksen, jos olemme laittaneet naamarin tai nostaneet suojamuurin eteen? Toisin sanoen me tarvitsemme autenttisuutta jotta voimme auttaa toisiamme sekä olla Jeesuksen todistajia. Kun syntyy yhteys jossa naamarit poistetaan, näyttäytyy Jumalan valtakunta siinä yhteydessä.
Mikä siis estää avoimuuden ja haavoittuvuuden? Entä mikä on tämän näkökulman varjopuoli? Mikä lääkeeksi kypsyyteen?

2.Kausi
Tämän kauden jaksoissa puhumme paljon seurakunnasta, sen eri funktioista ja miten ne kaikki liittyvät Jumalan tehtävään tässä maailmassa. Ole siis valmis venyttämään käsitystäsi seurakunnasta, se on huomattavasti moninaisempi ja monimuotoisempi kuin mihin me olemme tottuneet. Se on tarkoitettu olemaan ja elämään ihmissuhdeverkostoissa ja yhteiskunnan eri osa-alueilla. Miten näin voi olla? Nythän seurakunta on vetäytynyt omaan bunkkeriin jossa se kauhistelee maailman menoa, kärjistäen ilmaistuna. Tulemme tätä tematiikkaa keskustelemaan pitkälti Ef. 4:1-16 nousevasta kuvasta, jossa on erityismainintana nk. APEST eli apostolit (A), profeetat (P), evankelistat (E), paimenet (S) ja opettajat (T). Vaikka usein virheellisesti näitä viittä kutsutaan viisi virkaa, niin ne eivät tosiasiallisesti sitä ole vaan ihmisiä, joilla on kutsu tuoda yhtä tai kahta näkökulmaa funktiosta (toiminnasta/elämäntavasta) Kristus ruumiiseen. Näin ruumis kasvaa kypsyydessä.
Opetuslapsen maanantai
Not playing