Facebook Pixel
Opetuslapsen maanantai

APEST: Kristuksen ruumiin jäsenet *voimaantuvat ja liittyvät Jumalan missioon*. Miksi tämä tärkeää?

Opetuslapsen maanantai
Opetuslapsen maanantai
Tämän jakson myötä olemme toisen kauden taitekohdassa. Tässä ja tulevissa jaksoissa nostamme vuorollaan yhtä näistä viidestä tärkeästä lahjasta/funktiosta Kristuksen ruumiille, jotta se voi varustautua palveluksen työhön ts. Jeesus-elämään.
Tässä jaksossa meillä on vieraana opettajaksi opiskeleva Sini Luoma Turusta. Onko Kristuksen ruumis Suomessa voimaantunut toteuttaen Jumalan missiota? Jos ei, mikä avuksi jotta voisi olla?
Jumala on antanut Kristuksen ruumiille lahjaksi henkilöitä, jotka omalla elämällään ja muita mukaan kutsuen lähtevät ottamaan askelia Jumalan missiossa. Miten tämä tapahtuu? Tarvitaan paljon idearikkautta, uuden kokeilua ja draivia. Samalla myös haastaa neljää muuta lahjaa integroimaan Jumalan mission omaan näkökulmaansa vahvasti sekä vaikuttaa lahjoihin niin, että ne eivät vain toteuta funktiota itse vaan varustavat koko Kristuksen ruumista toteuttamaan samaa. Entä millaisia sokeita pisteitä tämän näkökulman omaavilla on?
2.Kausi
Tämän kauden jaksoissa puhumme paljon seurakunnasta, sen eri funktioista ja miten ne kaikki liittyvät Jumalan tehtävään tässä maailmassa. Ole siis valmis venyttämään käsitystäsi seurakunnasta, se on huomattavasti moninaisempi ja monimuotoisempi kuin mihin me olemme tottuneet. Se on tarkoitettu olemaan ja elämään ihmissuhdeverkostoissa ja yhteiskunnan eri osa-alueilla. Miten näin voi olla? Nythän seurakunta on vetäytynyt omaan bunkkeriin jossa se kauhistelee maailman menoa, kärjistäen ilmaistuna. Tulemme tätä tematiikkaa keskustelemaan pitkälti Ef. 4:1-16 nousevasta kuvasta, jossa on erityismainintana nk. APEST eli apostolit (A), profeetat (P), evankelistat (E), paimenet (S) ja opettajat (T). Vaikka usein virheellisesti näitä viittä kutsutaan viisi virkaa, niin ne eivät tosiasiallisesti sitä ole vaan ihmisiä, joilla on kutsu tuoda yhtä tai kahta näkökulmaa funktiosta (toiminnasta/elämäntavasta) Kristus ruumiiseen. Näin ruumis kasvaa kypsyydessä.
Opetuslapsen maanantai
Not playing