Facebook Pixel
Opetuslapsen maanantai

APEST: Kristuksen ruumis terveenä - miten?

Opetuslapsen maanantai
Opetuslapsen maanantai
Jatkamme siitä mihin jäimme edellisessä jaksossa ystävämme Joel Pietiläisen kanssa. Räjäyttelemme seurakuntaboksia ja räjähdyksien myötä keskustelemme mm. terveen Kristusruumiin elintoiminnoista. Kyse ei ole niinkään muodosta vaan funktioista, jotka ottavat muodon kussakin ympäristössä tarpeen mukaan. Mikä on sitten Ef. 4:12 oleva palvelutyö?
Todellinen yhteys tuo todellista kypsyyttä. Oikea suunta ja liike tuo edellytykset kasvulle ja yhteydelle eli lähetyskäsky. Mitä tästä syntyy? Perhe!
Tässä jaksossa teemme myös pikakatsauksen jokaiseen funktioon (APEST). On olemassa kypsää ja epäkypsää ilmentymää. Nyt keskustelemme siitä, miltä kypsä ilmentymä vaikuttaa Kristusruumiissa.

2.Kausi
Tämän kauden jaksoissa puhumme paljon seurakunnasta, sen eri funktioista ja miten ne kaikki liittyvät Jumalan tehtävään tässä maailmassa. Ole siis valmis venyttämään käsitystäsi seurakunnasta, se on huomattavasti moninaisempi ja monimuotoisempi kuin mihin me olemme tottuneet. Se on tarkoitettu olemaan ja elämään ihmissuhdeverkostoissa ja yhteiskunnan eri osa-alueilla. Miten näin voi olla? Nythän seurakunta on vetäytynyt omaan bunkkeriin jossa se kauhistelee maailman menoa, kärjistäen ilmaistuna. Tulemme tätä tematiikkaa keskustelemaan pitkälti Ef. 4:1-16 nousevasta kuvasta, jossa on erityismainintana nk. APEST eli apostolit, profeetat, evankelistat, paimenet (S) ja opettajat (T). Vaikka usein virheellisesti näitä viittä kutsutaan viisi virkaa, niin ne eivät tosiasiallisesti sitä ole vaan ihmisiä, joilla on kutsu tuoda yhtä tai kahta näkökulmaa funktiosta (toiminnasta/elämäntavasta) Kristus ruumiiseen. Näin ruumis kasvaa kypsyydessä.
Opetuslapsen maanantai
Not playing