Facebook Pixel
Opetuslapsen maanantai

APEST: Onko 'väärää rahaa' liikkeellä Kristuksen ruumiissa? Entä miten tapahtuu orgaanista kasvua?

Opetuslapsen maanantai
Opetuslapsen maanantai
Tämä on podcastin juontajien mielestä ehkäpä tämän kauden tärkein jakso!
Edellisessä jakso päättyi epäkypsiin ilmentymiin. Tässä jaksossa puhumme ”väärästä rahasta”. Ts. vihollinen tuo väärää rahaa, joka laimentaa oikean rahan arvoa.
Tämän lisäksi keskustellaan siitä kuinka viisasta APEST-aiheesta on puhua? Ja miten podin tekijät itse ovat tehneet löytöjä, kiinnostuneet ja tulleet tutuksi aiheen kanssa.
Miksi APESTn hahmottaminen on tärkeää tiimikontekstissa?
Lopussa vinkkejä kirjallisuuteen:

Mm. Alan Hirsch ja Neil Cole kirjoittamia kirjoja.

2.Kausi
Tämän kauden jaksoissa puhumme paljon seurakunnasta, sen eri funktioista ja miten ne kaikki liittyvät Jumalan tehtävään tässä maailmassa. Ole siis valmis venyttämään käsitystäsi seurakunnasta, se on huomattavasti moninaisempi ja monimuotoisempi kuin mihin me olemme tottuneet. Se on tarkoitettu olemaan ja elämään ihmissuhdeverkostoissa ja yhteiskunnan eri osa-alueilla. Miten näin voi olla? Nythän seurakunta on vetäytynyt omaan bunkkeriin jossa se kauhistelee maailman menoa, kärjistäen ilmaistuna. Tulemme tätä tematiikkaa keskustelemaan pitkälti Ef. 4:1-16 nousevasta kuvasta, jossa on erityismainintana nk. APEST eli apostolit, profeetat, evankelistat, paimenet (S) ja opettajat (T). Vaikka usein virheellisesti näitä viittä kutsutaan viisi virkaa, niin ne eivät tosiasiallisesti sitä ole vaan ihmisiä, joilla on kutsu tuoda yhtä tai kahta näkökulmaa funktiosta (toiminnasta/elämäntavasta) Kristus ruumiiseen. Näin ruumis kasvaa kypsyydessä.
Opetuslapsen maanantai
Not playing