Facebook Pixel
Podkasten Uteliv

Roald Amundsens verste år – live på Revir med Tor Bomann-Larsen og Anders Bache

Podkasten Uteliv
Podkasten Uteliv

Denne episoden, som ble spilt inn live på Revir i Oslo, er en 100-årsmarkering for Roald Amundsens mest kaotiske år. Et år hvor han nådde bunnpunktet, men også la grunnlaget for å gjenoppstå som nasjonalhelt.


I 1924 måtte Amundsen gi opp forsøket på å drive over Polhavet med skuta Maud, han brøt forholdet til broren Leon som i mange år hadde styrt hans forretninger, sendte tilbake to jenter han hadde tatt med seg fra Sibir og gikk til slutt personlig konkurs.


Men året bar også i seg et vendepunkt, for et tilfeldig møte under en foredragsturne i USA åpnet muligheten for et nytt fremstøt mot Nordpolen. Denne gangen skulle han ikke kjempe seg frem over isen, men se ned på den fra lufta. Det ble starten på den kanskje mest dramatiske av alle Amundsens ekspedisjoner.


Med Amundsen-guruene Tor Bomann-Larsen og Anders Bache på laget ble dette en festaften og et dypdykk – både i Amundsens handlinger og personlighet.


Episoden ble spilt inn live på Revir i Oslo. Om du bruker rabattkoden 4QP5EDLIVE20 vil det gi deg 20 % rabatt på Revirs egne produkter om du handler før 1. mars.


Bestill episode 200


Bli med i turlaget på Patreon


Besøk min kommersielle samarbeidspartner Barents Outdoor AS


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podkasten Uteliv
Not playing