Facebook Pixel
RSCA Podcast

Silvio Proto. Een clubicoon op voetbalpensioen. Frank Boeckx en Olivier Deschacht blikken terug op een carrière vol bijgeloof en clubliefde.

RSCA Podcast
RSCA Podcast

Silvio Proto is een van de laatste clubmannen van RSC Anderlecht. De kleinzoon van een Siciliaanse mijnwerkers is al op jonge leeftijd gebeten door de voetbalmicrobe en niets zal zijn droom in de weg staan: profvoetballer worden.

Op zijn 16de is het al zover, hij keept zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau met La Louvière tegen AA Gent. 6 jaar later, in 2005, kan hij kiezen uit een hele reeks topclubs maar hij wil naar RSC Anderlecht. De grootste club van het land. Hij zal 11 seizoenen voor paars-wit voetballen, 373 keer zal de vurige Belgo-Siciliaan de Anderlechtse vesting verdediging. De populaire Silvio Proto staat voor 6 kampioenstitels. Na zijn passage in Brussel wint hij nog, en passant, de Italiaanse beker en supercup met Lazio Roma.

Een maand nadat hij zijn handschoenen aan de haak hing, nodigen we twee ex-ploegmaats uit in het Lotto Park om hulde te brengen aan Sil': Frank Boeckx, voormalige ploegmaat en ervaringsdeskundige van de keepersstiel. En Olivier Deschacht, voormalige ploegmaat van Proto, sublieme verdediger en recordhouder van het aantal voor RSCA gevoetbalde wedstrijden.

Welkom bij RSCA Podcast: verhalen van vandaag of anekdotes uit het roemrijke verleden van de club, telkens met de betrokken protagonisten. Verzameld rond een tafel in het Lotto Park keuvelen we over de mooiste club van het land.

Deze podcast werd mogelijk gemaakt dankzij de gewaardeerde steun van RSC Anderlecht-partner Coca-Cola.

RSCA Podcast
Not playing