Facebook Pixel
SkitJakt - En Podcast om Jakt

Svinpest-Uppdatering, Vargjakt, Hundstök och Piemonte Barbera

SkitJakt - En Podcast om Jakt
SkitJakt - En Podcast om Jakt

Erik och Kristian fångar upp Jens Gustavsson vid Jägarnas Riksförbund och snackar igenom det vi vet om dagsläget för Svinpestens härjningar i trakterna kring Fagersta. 41 konstaterat smittade vildsvin, 9000ha skall inhägnas och dramatiska effekter för boende och brikare av naturen i området. Vi pratar också om kommande vargjakten enligt det beslut som kom för nån dryg vecka sedan. Överlag är reaktionerna på jaktens omfattning negativa, vi pratar igenom varför de reaktionerna kommit samt hur en vargjakt kan komma att genomföras i våra hemtrakter då Sörmland för första gången tilldelats varg. Detaljerna kring genonförandet av en eventuell jakt visar sig vara ganska intrikata och utmaningar finns.
Vi pratar också igenom kommande hundjaktspremiär och Erik berättar om en tuff tid hans Wachtel Stellan (och Eriks plånbok) går igenom i detta nu.
Som grädde på moset bjuder Erik på en mustig soppa med ett rivigt rödtjut från Piemonte som bjuder på en kraftig svängom för smaklökarna toppat med en krämig viltmousse.

SkitJakt - En Podcast om Jakt
Not playing