Facebook Pixel
Studio Expo

Fördjupning: På resa genom Musks universum

Studio Expo
Studio Expo

Från progressiv entreprenör till högerextrem ikon. Elon Musk har radikaliserats och med honom har ett av världens mest inflytelserika sociala medier blivit en superspridare av rasism, hbtqi-hat och konspirationsteorier. Kan något sätta P för hatet på X?

Den här veckan bjuder vi på en inläsning av Åsa Mitchells fördjupning av Elon Musks radikalisering och hur sociala meideplattformen X förändrats under hans ledning, ur Expo #3 2023.

För endast 39:-/månad kan du prenumerera på tidskriften Expo. Du får då fyra nummer per år hem i din brevlåda. Dessutom får du direkt tillgång till alla nummer av Expo som någonsin getts ut – från starten 1995 fram till i dag. Teckna din prenumeration på https://expo.se/prenumerera

---

”På resa genom Musks universum” av Åsa Mitchell, ur Expo #3 2023.

Uppläsare: Anna Fröjd

Foto: James Duncan Davidson

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

---

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjande, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.

Hjälp oss fortsätta granska extremhögern och erbjuda journalistik och poddar utan betalvägg. Bli månadsgivare på expo.se/stod-expo eller swisha valfri slant till 123 271 02 59. Tillsammans gör vi skillnad – tack för ditt bidrag!

Studio Expo
Not playing