Facebook Pixel
Studio Expo

Så tar du debatten

Studio Expo
Studio Expo

I fikarum, på bussen och vid köksbordet. På arbetsplatsen, i hemmet – eller på gator och torg. Att bemöta rasistiska åsikter och idéer är något man ofta tvingas göra när man minst anar det.

I takt med att rasism blir ett allt mer accepterat inslag i den politiska debatten behövs också strategier för att bemöta rasistiska attityder i vardagen.

Så, hur gör man när ens avlägsna släkting häver ur sig hat vid julbordet? Varför köper så många in på populitiska beskrivningar om samhället? Och vad ska man tänka på när man säger ifrån i fikarummet på arbetsplatsen?

Gäst i studion är Klara Ljungberg, utbildningsansvarig på Expo

Programledare är Erik Glaad.

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

---

Läs mer:

Expos utbildningar: https://expo.se/utbildning/fo%CC%88rela%CC%88sningar

Expo, Faktalabbet: Alternativmedierna förstärker känslan av "vi och dom" (Emelie Stendahl, 2020): https://expo.se/2020/02/alternativmedier-f%C3%B6rst%C3%A4rker-k%C3%A4nslan-av-%E2%80%9Dvi-och-dom%E2%80%9D

Expo, Faktalabbet: Så bemöter du rasism (Emelie Stendahl, 2020): https://expo.se/2020/03/sa-bemoter-du-rasism

Alla artiklar inom Expos projekt Faktalabbet (2020): https://expo.se/tag/faktalabbet

Prenumerera på Tidskriften Expo: https://expo.se/tidskriften/prenumerera

---

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjanden, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 – för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.

Stöd vår verksamhet genom att bli månadsgivare eller swisha en slant till 123 271 02 59.

Studio Expo
Not playing