Facebook Pixel
Svært at tale om på Riget

Plads til at være menneske

Svært at tale om på Riget
Svært at tale om på Riget

En dag i ambulatoriet med dobbeltbookninger på hver eneste tid følte overlæge Vibeke Brix Christensen, at hun sad ved et samlebånd, som bare kørte hurtigere og hurtigere. På vej hjem var hun svimmel, havde hjertebanken og var bekymret for at have begået fejl. Næste dag gik hun til sin leder. Hun sagde fra og blev hørt.

Måske skal vi væk fra at se ansatte på hospitalet som en ressource, der skal udnyttes så effektivt som muligt – og i stedet se dem som mennesker med individuelle behov. Det er i hvert fald en ny trend i ledelse, som blandt andet er drevet af nye krav fra de yngre generationer. Krav som er svære at vende ryggen til, fordi de unge så vender ryggen til afdelingen og finder et andet job.

Men hvordan skaber vi plads til at være menneske på arbejdet, og hvilke udfordringer og nye muligheder skaber det for lederne. Det tager vi fat på i denne episode af Svært at tale om på Riget.

Medvirkende: I studiet er chefsygeplejerske Mette Marie Thomsen og cheflæge Nikolaj Eldrup. I øvrigt medvirker overlæge Vibeke Brix Christensen og ledelseskonsulent Mette Bærntsen.
I redaktionen: Morten W. Andersen (redaktør) og Mette Bærntsen.
Vært: Søren Svith

Svært at tale om på Riget
Not playing