Facebook Pixel
Talento - For den ambitiøse træner

23# Hvordan foregår den fysiske træning i FC Midtjylland – Med fysisk træner Jeppe Qvist

I denne episode er din vært Lars Lunde taget på besøg på FC Midtjyllands Akademi i Ikast. Hvor han har tager en snak med Jeppe Qvist, som er fysisk træner i på Akademiet i FCM.

Det er alment anerkendt, at den fysiske træningsdel i talentudvikling er en afgørende faktor for at indfri det fulde potentiale.

Det er dog Talento - for den ambitiøse trænes oplevelse, at det fysisk træningssetup er meget forskelligt i licensklubberne, trods licenskrav fra DBU.

Denne episode handler derfor om, hvordan der arbejdes med fysisk træning på Akademiet i FCM.

På Akademiet i FC Midtjylland er det målet at skabe dygtige fodboldspillere, som kan begå sig på internationalt niveau, med afsæt i det hele menneske. Dette har FCM haft stor succes med, da de har udviklet 19 spillere, som har fået debut på diverse A-landshold. Her kan nævens navne som Simon Kjær, Pione Sisto, Victor Fischer og Erik Sviatchenko. Samtidig med, at de også er den danske klub, som har klaret sig bedst i UEFA Youth League.

Du kan i denne episode høre Jeppe fortæller om, hvad er det for fysiske arbejdeskrav man arbejder hen i mod i FCM, hvordan praktisere de fysiske træning med en holistisk tilgang, hvad indeholder deres fysiske testbatteri og hvorfor, samt hvad har de lært af de mange internationale kampe i UEFA Youth League, set igennem en fysisk træneres briller. Lyd med, hvis du kunne tænke dig at høre om, hvordan de arbejder med den fysiske træning i FC Midtjylland.

Talento - For den ambitiøse træner
Not playing