Facebook Pixel
The Digital Edge

Svært at droppe russisk gas? Så prøv helt at undvære amerikansk cloud-teknologi

The Digital Edge
The Digital Edge
Engang kunne vi ikke få nok teknologi, men nu taler statsministeren åbent om et skærm-opgør.

Men hvad er det for en verden som it-firmaerne skal leve op til? Og hvordan ser politikerne tech-verdenen?

Det giver Casper Klynge, vicedirektør hos Dansk Erhverv med ansvar for blandt andet it-området et par bud på i denne episode.

Casper har tidligere været politisk chef for Microsoft i Europa og ikke mindst været Danmarks - og verdens - første tech-ambassadør med base i Californien. Det giver Klynge et unikt perspektiv på Danmarks og Europas sårbarhed når det kommer til de store amerikanske tech-virksomheder, krigen i Ukraine og de meget meget få store europæiske softwarevirksomheder.

For, som Casper Klynge siger i podcasten, så bliver det meget sværere at omstille sig fra amerikansk teknologi end det var at undvære russisk gas.

I denne episode kan du også høre hvorfor digitalisering spændende for erhvervslivet - men så politisk kedeligt, at nogle ifølge rygter hellere vil være kirkeordførere end arbejde med it.

Episoden er optaget på det netop overståede Folkemøde hvor AI var et af ugens store teamer.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

The Digital Edge er sponseret indhold: Podcasten The Digital Edge er sponseret af SAP. Selve produktionen er lavet i samarbejde mellem Computerworld og SAP, men Computerworld står alene for den efterfølgende redigering.
The Digital Edge
Not playing