Facebook Pixel
Topchefernes strategi med Niels Lunde

Kunstig intelligens: Her er McKinsey’s to do-liste

Alle taler om kunstig intelligens, men hvordan gør man? Vi hører meget om alt det, som kunstig intelligens kan, men vi hører ikke så meget om, hvordan man arbejder med det.

Kate Smaje er leder af den globale digitale forretning hos McKinsey & Co., hvor hun rådgiver verdens største virksomheder om kunstig intelligens.

Niels Lunde mødte Kate Smaje ved et McKinsey-seminar i Frankfurt i november. De to aftalte, at de skulle mødes igen og lave en podcast om krydsfeltet mellem ledelse og kunstig intelligens. Her er optagelsen, hvor Kate Smaje taler om den ledelsesmæssige udfordring, som virksomheder står over for, når de forsøger at forstå kunstig intelligens.

03.06: Ledelse: Når du giver dine vigtigste medarbejdere superkræfter, hvad sker der så? Kunstig intelligens er en langt større ledelsesmæssig udfordring, end vi har set for andre teknologier.

Et eksempel: En højere produktivitet handler ikke bare om at bringe omkostninger ned. En højere produktivitet som skabes af kunstig intelligens åbner for, at medarbejdere kan præstere langt over alles vildeste drømme. Derfor skal en ledelse træffe et aktivt valg om, hvad den vil opnå med en højere produktivitet.

13.32: Rekruttering: Fælden, som mange virksomheder falder i – det handler ikke kun om at tiltrække tech-talenterne, men også om at tage sig af dem.

22.48: Kompetencer: “Kritisk tænkning bliver vigtigere end nogensinde.”

29.07: Ekstra: Kate Smaje fortæller om konklusionen i hendes bog “Rewired: A manual for digital transformations that work,” som udkom i 2023.

Producer: Peter-Emil Witt.

Få Niels Lundes nyhedsbrev: Tilmelding på borsen.dk/nyhedsbreve.

I podcasten omtales artiklen ”The economic potential of generative AI. The next productivity frontier”. Artiklen kan læses her:

https://www.mckinsey.com/capabilities/mckinsey-digital/our-insights/the-economic-potential-of-generative-ai-the-next-productivity-frontier#introduction

Topchefernes strategi med Niels Lunde
Not playing