Facebook Pixel
Transformator

Uge 50: Hackere har frit spil – politiet må opgive samtige sager. Til gengæld var »det hidtil største angreb på dansk, kritisk infrastruktur« slet ikke målrettet Danmark. CO2-lagring kom med i aftaleteksten på COP28, men batter det overhovedet?

Transformator
Transformator
Vært: Henrik Heide Medvirkende: Bjørn Godske, Christoffer Elmann Ranhauge og Mats Magnussen Klip: Søren Rask Petersen Forbrydelse betaler sig ikke, siger man. Men det gælder tydeligvis ikke it-kriminalitet. Som du kan høre i denne uges Transformator har hackere nærmest frit spil, for politiet er på ingen måde gearet til at opklare denne type grænseoverskridende kriminalitet. Ud af 272 sager om ransomwareangreb mod danske virksomheder siden 2021 har politiet måttet henlægge alle på nær én. Derfor er virksomhederne nødt til at opruste på forebyggelsen. Men i en tid, hvor truslen om cyberangreb lurer konstant, bliver der ind imellem også råbt ‘ulven kommer!’ Som da de kritiske sektorers cybersikkerhedscenter SektorCERT udråbte et DDOS-angreb i maj, hvor bl.a. en række danske fjernvarmeanlæg blev ramt, til »Det hidtil største angreb på dansk, kritisk infrastruktur.« Den melding var der ifølge eksperter ikke belæg for. Vi lægger dog ud med en kort opsamling på det netop overståede klimatopmøde, hvor CO2-lagring kom med i aftaleteksten. Teknologien Carbon Capture and Storage skal ifølge COP28 hjælpe os i mål med at støvsuge atmosfæren for årtiers overskridelser af CO2-budgettet. Men har CCS på fossile forbrændinger overhovedet nogen rolle at spille?

Links

Analyse: CCS fandt vej til COP28, men skal først for alvor i spil efter 2030Fem landområder er udpeget til fremtidens CO2-lagringPolitiet opgav at finde hackerne bag angreb mod dansk forsyningsselskab: »Retsfølelsen bliver krænket«Politiet dropper stort set alle sager om ransomware: »Hackerne har reelt set frit spil«Cyberangreb blev kaldt det »største i Danmark nogensinde«. Men vi var slet ikke måletØstjysk Varmeværk blev ramt i omfattende cyberangreb: »Det har været møgirriterende«Efter 36 timers forhandling: EU lander historisk AI-lov
Transformator
Not playing