Facebook Pixel
USAPol.dk

USAPol Special, afsnit 1: Alexander Hamilton og det tidlige USA - m. Niels Bjerre-Poulsen

USAPol.dk
USAPol.dk

I dag har vi premiere på en ny, historisk podcastserie, hvor vi i otte afsnit ser nærmere på otte væsentlige politiske skikkelser i USA, der havde stor betydning, men har det fællestræk, at de aldrig blev præsidenter. Det er dog ikke kun personportrætter - for et andet af seriens formål er at fortælle de store linjer i USA's politiske historie.

Derfor starter vi tilbage i 1700-tallet med Alexander Hamilton, USA's første finansminister og populært kaldet en af "the founding fathers." Gennem historien om Hamilton ser udsendelsen dermed også nærmere på begivenheder som uafhængighedskrigen, forfatningskonventet og det særdeles uskønne præsidentvalg i 1800.

Jakob Terp-Hansen er vært, og første gæst i serien er lektor i amerikanske studier på Syddansk Universitet, Niels Bjerre-Poulsen, der også har skrevet en række bøger om amerikansk historie. Undervejs tages lytterne igennem spørgsmål som Hamiltons indflydelse på den moderne amerikanske økonomi og hans visioner for centralmagten. Derudover adresserer de, om det er retfærdigt, at Hamilton ofte huskes som en tidlig abolitionist.

USAPol.dk
Not playing