Facebook Pixel
Vapaasynnytys Suomi Podcast

37. Nean rohkaiseva tarina - ensisynnytys luonnollisesti kotona

Vapaasynnytys Suomi Podcast
Vapaasynnytys Suomi Podcast

Nea löysi Vapaasynnytys Suomi -podcastin jo ennen raskautta. Iloisen raskausuutisen tullessa Nea oli valmis edistämään suunnitelmiaan kotisynnytystä kohti. Nea oli valmis jopa vapaasynnyttämään Ivalossa, mutta Rovaniemelle muuton myötä sai kotikätilön mukaan synnytykseensä.

Vapaa/kotisynnytyssuunnitelmista tuli neuvolan kautta lastensuojeluilmoitus, mutta se tietysti raukesi, kun sosiaalityöntekijät kävivät Nean ja hänen miehensä kotona vierailulla ja totesivat, että "teistä tulee varmasti ihanat vanhemmat".

Nea tiesi, että haluaa antaa keholleen mahdollisuuden synnyttää luonnollisesti kodin turvassa. Synnytys kotona oli aivan ihana kokemus.

Keskustelemme synnytyksen jälkeisestä ajasta, Nealla ja vauvalla kaikki tapahtui luontevasti, ensimmäiset viikot olivat pelkkää pesimistä ja imetystä. Nea kävi sairaalassa vastasyntyneen lääkärintarkastuksessa, ja kaikki meni hyvin. Lisäksi puhumme vauva-ajasta, vauvan kanssa nukkumisesta, äitiydestä, imetyksestä sekä vauvan kiinteiden aloituksesta.

Nea kannustaa kaikkia kotisynnytyksestä kiinnostuneita antamaan luonnolliselle kotisynnytykselle mahdollisuuden, sitä harvemmin joutuu katumaan.

Löydät Nean Instagramista @neajan_

Jaksossa mainittu @juurimama

Podcastin tunnusbiisi Jutta Halmetoja.

*** Seuraa Instagramissa @vapaasynnytyssuomi ***

Vapaasynnytys Suomi Podcast
Not playing