Facebook Pixel
Vapaasynnytys Suomi Podcast

38. Villi raskaus ja vapaasynnytys viikolla 43+5 - Elinan tarina

Vapaasynnytys Suomi Podcast
Vapaasynnytys Suomi Podcast

Elina ehti elää kolmekymppiseksi asti ilman haaveita äitiydestä, kunnes yhtäkkiä hänelle tuli voimakas tunne, että hän haluaa äidiksi. Hedelmöittyminen tapahtui samantien, kun lapsi toivotettiin tervetulleeksi. Elina valmistautui ensimmäiseen synnytykseensä huolellisesti, hankki doulan ja tietoa kotisynnytyksestä, kuitenkin sairaalasynnytytystä suunnitellen. Sairaalasynnytys oli nopea ja hyvä kokemus. Kokemusta varjosti traumaattinen vastasyntyneen erottaminen äidistä viikoksi, väärän hälytyksen vuoksi. Onneksi Elina sai myös korjaavan kokemuksen, ja pohdimmekin jaksossa tärkeää aihetta vastasyntyneen hoito ja äiti-vauvasymbioosin muodostuminen.

Toinen synnytys meni saman kaavan mukaan kuin ensimmäinen, Elina ehti sairaalaan vain hetkeä ennen vauvan syntymää. Kuopuksen vauva-aikana Elina kuuli vapaasynnytyksestä ja ymmärsi heti, että se on hänen valintansa jatkossa. Kolmas raskaus oli villi ilman neuvolaseurantaa tai ultraääntä ja Elina valmistautui vapaasynnytykseen - ei visualisointia tai mielikuvia lopputuloksesta, eläen normaalisti raskauden ollessa luonnollinen osa elämää. Vapaasynnytys Suomi -podcastin kuunteleminen tuki valmistautumista hyvin, tarinat vahvistivat oman polun kulkemista.

Kun synnytystä ei kuulunut viikkojen kuluessa lasketusta ajasta, Elina joutui todella kohtaamaan valintansa, käsittelemään kuolemaa ja luottamaan elämään todeten, että sitä ei voi kontrolloida. Vauva syntyi lopulta melkein kuukausi lasketun ajan jälkeen, viikolla 43+5. Synnytys oli ihmeellinen! Vauva syntyi täysin ponnistamatta, oman sängyn reunaan nojaten, vain miehen todistaessa tapahtumaa.

Löydät Elinan Instagramista @elinaojan

Podcastin tunnusbiisi Jutta Halmetoja.

*** Seuraa Instagramissa @vapaasynnytyssuomi ***

Vapaasynnytys Suomi Podcast
Not playing