Facebook Pixel
Vapaasynnytys Suomi Podcast

39. Äidiksi 21-vuotiaana, villi raskaus ja ensisynnytys kotona - Lillan tarina

Vapaasynnytys Suomi Podcast
Vapaasynnytys Suomi Podcast

Heti raskauden alussa, 21-vuotiaana, Lilla liittyi Vapaasynnytys Suomi -yhteisöön. Lilla oli haaveillut äitiydestä jo pitkään ja tiesi haluavansa äidiksi nuorella iällä. On ollut ihana seurata tämän nuoren naisen matkaa äidiksi.

Lilla valitsi villin raskauden ja luotti raskauteen luonnollisena osana elämää, ilman puuttumisia ja tutkimuksia, joista ei kuitenkaan olisi mitään hyötyä vauvalle. Raskaus oli helppo ja ihana ilman minkäänlaisia fyysisiä vaivoja. Kotisynnytys valintana oli selvä alusta asti ja rinnalle kulkemaan löytyi ihana kätilö Johanna Honkanen @midwifejohanna.

Podcastin tarinoita kuuntelemalla Lilla sai vahvistusta valintaansa: jos kaikki podcastin naiset ovat pystyneet siihen, minäkin pystyn. Synnytys oli ihana ja yksinkertainen, luonnollinen tapahtuma. Ensi-imetys sujui hienosti, vauva tarttui innolla rintaan. Kaikki vauvan kanssa on ollut helppoa ja ihanaa. Vauva nukkuu yöt äidin kainalossa ja on aina äidin lähellä.

Keskustelemme äitiydestä, vauvan hoidosta, siitä kuinka helppoa ja ihanaa se on kun äiti kytkeytyy omaan vaistoonsa ja saa kuunnella itseään, tietäen täsmälleen mikä on parasta hänelle ja hänen vauvalleen. Vauvan perusolemus on olla tyytyväinen ja iloinen. Ulkopuoliset ohjeet ja neuvot vievät äitejä aina vain kauemmas omasta vaistosta.

Kiitos ihana @lillaanneli tarinan jakamisesta!

Podcastin tunnusbiisi Jutta Halmetoja.

*** Seuraa Instagramissa @vapaasynnytyssuomi ***

Vapaasynnytys Suomi Podcast
Not playing