Facebook Pixel
Vapaasynnytys Suomi Podcast

40. Kaksosten vapaasynnytys alle tunnissa - Sandran tarina

Vapaasynnytys Suomi Podcast
Vapaasynnytys Suomi Podcast

Sandra on viiden lapsen äiti, eikä hän ole koskaan synnyttänyt sairaalassa. Kaksi ensimmäistä synnytystä olivat matkasynnytyksiä, eli vauvat syntyivät ambulanssissa matkalla sairaalaan. Sairaalaan oli matkaa 200 kilometriä.

Synnytykset olivat sinänsä ihan hyviä kokemuksia. Toisella kerralla Sandra osasi jo vähän valmistautuakin. Matkasynnytysten myötä Sandra ymmärsi, että pystyy synnyttämään yksin.

Kolmannessa raskaudessa Sandra koki neuvolakäynnit turhiksi ja alkoi tosissaan miettiä, missä haluaa synnyttää. Sandra totesi, että vauva saa syntyä kotiin.

Kotisynnytys oli ollut haaveena jo aiemmin, mutta nyt vasta Sandra ymmärsi, että voi myös vapaasynnyttää, paikkakunnalle kun ei ollut kotikätilöä saatavilla.

Kolmas vauva syntyi kotiin, Sandra oli yksin, kun vauva syntyi. Vauva oli virkeä ja rauhallinen, eikä itkenyt syntymän jälkeen. Isommat lapset haettiin paikalle. Kokemus oli aivan ihana verrattuna ambulanssisynnytyksiin.

Neljäs raskaus oli täysin vapaa neuvolaseurannasta. Raskaus oli ihanaa aikaa, kotona isompien lasten kanssa. Jossain vaiheessa raskautta Sandra ja hänen miehensä alkoivat epäillä kaksosraskautta. Vertaistukea saadakseen Sandra liittyi ⁠Vapaasynnytys Suomi -yhteisöön.⁠ Kaksosepäily ei muuttanut vapaasynnytyssuunnitelmia.

Ensimmäinen vauva syntyi uskomattoman nopeasti. Sandra ehti tuntea vain muutamia lieviä supistuksia ennen vauvan syntymää. Vauva syntyi täysin itsestään ilman ponnistamista. Toinen vauva syntyi muutamaa supistusta myöhemmin. Kaksoset syntyivät alle tunnissa. Päätös villistä raskaudesta ja vapaasta synnytyksestä oli paras ikinä!

Kiitos Sandra uskomattoman tarinasi jakamisesta.

Podcastin tunnusbiisi Jutta Halmetoja.

www.vapaasynnytyssuomi.fi

*** Seuraa Instagramissa @vapaasynnytyssuomi ***

Janoatko sinäkin naisten yhteisöä, jossa tulet kuulluksi ja ymmärretyksi, täysin omana itsenäsi? Tervetuloa Vapaasynnytys Suomi -nettiyhteisöön tietoisille naisille. Liity mukaan osoitteessa vapaasynnytyssuomi.fi/yhteiso. Olemme kiitollisia, kun juuri sinä haluat tulla osaksi tätä rakkaudellista naisten yhteisöä.

Haluatko jakaa tarinasi podcastissa? Täytä lomake osoitteessa www.vapaasynnytyssuomi.fi tai ota yhteyttä info@vapaasynnytyssuomi.fi.

Vapaasynnytys Suomi Podcast
Not playing