Facebook Pixel
Vapaasynnytys Suomi Podcast

41. Henkselivauvan vapaasynnytys - Peppiinan tarina esikoisen kotisynnytyksestä vapaasynnytykseen

Vapaasynnytys Suomi Podcast
Vapaasynnytys Suomi Podcast

Peppiina oli aina tiennyt haluavansa lapsia, mutta ei synnyttää. 26-vuotiaana Peppiina palasi yhteen entisen poikaystävänsä kanssa, jonka kanssa ei aiemmin voinut seurustella. He halusivat perustaa perheen. Peppiina alkoi pian odottaa vauvaa ja kotisynnytyskin oli vaihtoehtona olemassa, luottamus synnytystä kohtaan oli pikkuhiljaa löytynyt synnytysvideoita katsomalla. Koronarajoitusten tullessa voimaan kuukautta ennen laskettua aikaa Peppiina päätti synnyttää kotona ja palkkasi kaksi kätilöä.

Ensisynnytys kotona oli upea kokemus, vauva syntyi ammeeseen omassa olohuoneessa. Valitettavasti synnytyksen jälkeen vastasyntyneen lääkärintarkastuksessa terveydenhuolto veti maton alta aiheettomilla syytöksillään ja luottamus julkiseen terveydenhuoltoon mureni täysin.

Seuraava raskaus oli täysin vapaa neuvolaseurannasta. Peppiina kuunteli vaistoaan ja meni intuitionsa mukaan. Ei ollut tarvetta tutkimuksille, oli ihana vain elää ja nauttia raskaudesta. Peppiina suunnitteli taas kätilön palkkaamista, mutta raskauden loppupuolella päätti synnyttää ilman kätilöä, pitkän ja syvällisen pohdinnan ja asian työstämisen jälkeen.

Synnytys oli täydellisen häiriötön, nopea, aivan ihana kokemus. Vauva syntyi napanuora pari kertaa kaulan ympärillä, hartiat tulivat rauhassa ja lopulta Peppiina huomasi, että napanuora oli kietoutuneena kaulan lisäksi vielä tiukoiksi henkseleiksi vauvan ympärille. Loput kehosta syntyi seuraavalla supistuksella, ja Peppiina kieputteli rauhallisesti napanuoran vauvan ympäriltä pois. Vauva oli hetken hiljainen syntymän jälkeen, mutta Peppiina luotti että kaikki on hyvin. Peppiina kommentoi heti, "Aah! Miten söpö!" Peppiina puhalteli vauvaa kasvoihin täydessä luottamuksessa, ja pian vauva virkosi ja alkoi itkemään.

Ensimmäiset viikot vauvan kanssa olivat täydellisiä ja ihania, vauva oli seesteinen ja hyvinvoiva. Nykyään taapero on terve ja onnellinen puolitoistavuotias, joka hurmaa kaikki suloisella luonteellaan. Oli selvästi tarkoitettu, että henkselivauva saa syntyä täysin rauhassa ja vain äidin intuition ohjatessa syntymää.

Kiitos ihana Peppiina niin hienon tarinasi jakamisesta 🙏❤️

Peppiinan löydät Instagramista @peppiinae

Peppiinan blogiin: peppiinak.com

Podcastin tunnusbiisi Jutta Halmetoja.

www.vapaasynnytyssuomi.fi

*** Seuraa Instagramissa @vapaasynnytyssuomi ***

Janoatko sinäkin naisten yhteisöä, jossa tulet kuulluksi ja ymmärretyksi, täysin omana itsenäsi? Tervetuloa Vapaasynnytys Suomi -nettiyhteisöön tietoisille naisille. Liity mukaan osoitteessa vapaasynnytyssuomi.fi/yhteiso. Olemme kiitollisia, kun juuri sinä haluat tulla osaksi tätä rakkaudellista naisten yhteisöä.

Haluatko jakaa tarinasi podcastissa? Täytä lomake osoitteessa www.vapaasynnytyssuomi.fi tai ota yhteyttä info@vapaasynnytyssuomi.fi.

Vapaasynnytys Suomi Podcast
Not playing