Facebook Pixel
Vapaasynnytys Suomi Podcast

42. Kaksi sairaalasynnytystä, kotisynnytys ja vapaasynnytys - Venlan tarina

Vapaasynnytys Suomi Podcast
Vapaasynnytys Suomi Podcast

Neljän lapsen äiti, 27-vuotias Venla haaveili jo lapsena isosta perheestä ja meni naimisiin 20-vuotiaana. Keskenmeno ja lapsettomuuden pelko varjostivat ensimmäistä raskautta. Raskauden loppupuolella Venla paransi todetun raskausmyrkytyksen kotikonstein.

Esikoinen syntyi sairaalassa perätilassa. Toinen lapsi syntyi myös sairaalassa. Synnytys oli lääkkeetön hypnosynnytys, ihana kokemus, jonka jälkeen Venla tiesi, että haluaa synnyttää seuraavan kotona. Kotisynnytys oli ollut haaveena jo nuorempana, ennen perheen perustamista. Koronarajoitukset sinetöivät päätöksen ja mukaan palkattiin kotikätilö.

Kotisynnytys oli ihana kokemus, mutta jälkikäteen Venlaa jäi vaivaamaan, että synnytyksessä oli mukana liikaa ihmisiä. Kotilon mukana tuli myös kätilöharjoittelija sekä ystävä oli doulana. Heidän tulonsa Venlan kotiin häiritsi Venlan synnytyskuplaa. Alkoi kypsyä ajatus vapaasynnytyksestä.

Venla kuunteli ja fiilisteli Vapaasynnytys Suomi -podcastia. ❤️🎧

Neljäs raskaus oli luonnollinen ilman neuvolaseurantaa ja ultraääniä. Yhdessä välissä Venla epäili kaksosraskautta, mutta epäily osoittautui vääräksi.

Vapaasynnytys oli nopea, noin 6 tuntia, Venla synnytti ammeeseen keskellä yötä. Venla menetti syntymän jälkeen vähän reilummin verta ja kävi jopa pari kertaa tajunnan rajamailla. Tilanne pelastettiin kotikonstein ja Venla oli tyytyväinen, että oli päättänyt synnyttää vapaasti kotona.

Lapsivuodeaika oli täysin häiriötön ja Venla sai pesiä vauvan kanssa ihan rauhassa kotona vain perheen kesken.

Jaksossa puhumme myös neuvolasta, valinnanvapaudesta sekä Venlan kokemuksesta olla käyttämättä neuvolan palveluita.

Kiitos @wennuuu tarinasi jakamisesta 😍🙏

Podcastin tunnusbiisi Meri sisälläni, Jutta Halmetoja.

⁠www.vapaasynnytyssuomi.fi⁠

*** Seuraa Instagramissa ⁠@vapaasynnytyssuomi⁠ ***

Janoatko sinäkin naisten yhteisöä, jossa tulet kuulluksi ja ymmärretyksi, täysin omana itsenäsi? Tervetuloa Vapaasynnytys Suomi -nettiyhteisöön tietoisille naisille. Liity mukaan osoitteessa ⁠vapaasynnytyssuomi.fi/yhteiso⁠. Olemme kiitollisia, kun juuri sinä haluat tulla osaksi tätä rakkaudellista naisten yhteisöä.

Haluatko jakaa tarinasi podcastissa? Täytä lomake osoitteessa ⁠www.vapaasynnytyssuomi.fi⁠.

Vapaasynnytys Suomi Podcast
Not playing