Facebook Pixel
Vapaasynnytys Suomi Podcast

45. Kosmon syntymä riisui kaikki odotukset - Saanan toinen vapaasynnytys

Vapaasynnytys Suomi Podcast
Vapaasynnytys Suomi Podcast

Tänään saamme vieraaksi jaksosta 20 tutun ihanan Saanan!

Saanan neljäs vauva ilmoitti yllättäen tulostaan juuri, kun Saanan perheeltä oli murtunut pohja - heidän omakotitalonsa oli palanut. Syksyllä perhe lähti miehen töiden perässä Espanjaan. Espanjassa vapaasynnytys olisi ollut käytännössä niin hankalaa, että Saana päätti palata Suomeen synnyttämään.

Raskauden loppupuolella Saanan isä kuoli. Saana jännitti viimeiseen asti, pääseekö osallistumaan isänsä hautajaisiin. Synnytys käynnistyi pari päivää ennen hautajaisia ja Saana joutui päästämään irti ajatuksesta, että pääsisi hautaamaan isänsä.

Edellinen vapaasynnytys oli helppo ja nopea, joten Saana odotti jotain samankaltaista. Kosmon syntymä riisui Saanalta kaikki ajatukset siitä, että me pystyisimme itse kontrolloimaan elämää ja synnytystä. Epätoivon hetkiltä ei vältytty, välillä synnytys ei tuntunut etenevän millään. Tuli jopa tarve luovuttaa ja lähteä sairaalaan. Se ajatus kuitenkin pysäytti ja Saana tajusi, että tästä on vain mentävä läpi, kukaan ei voi Saanaa hänen omalta synnytykseltään pelastaa. Luottamus kehon kykyyn synnyttää palautui.

Loppuhuipennus oli nopea ja yhtäkkiä vauva oli siinä! Isä herätteli vanhempia lapsia, joille oli luvattu, että he saavat nähdä vauvan syntymän. Syntymän hetki oli ihmeellisen ihana. Kaikki väsymys, suru ja kriisit pyyhkiytyivät pois siinä hetkessä.

Kiitos Saana @karhuemo_ tarinasi jakamisesta.

Saanan edellisen vierailun, jaksossa 20. Karhunpoika Otson vapaa syntymä löydät täältä.

Podcastin tunnusbiisi Meri sisälläni, Jutta Halmetoja.

⁠⁠⁠⁠www.vapaasynnytyssuomi.fi⁠⁠⁠⁠

*** Seuraa Instagramissa ⁠⁠⁠⁠@vapaasynnytyssuomi⁠⁠⁠⁠ ***

Janoatko sinäkin naisten yhteisöä, jossa tulet kuulluksi ja ymmärretyksi, täysin omana itsenäsi? Tervetuloa Vapaasynnytys Suomi -nettiyhteisöön tietoisille naisille. Liity mukaan osoitteessa ⁠⁠⁠⁠vapaasynnytyssuomi.fi/yhteiso⁠⁠⁠⁠. Olemme kiitollisia, kun juuri sinä haluat tulla osaksi tätä rakkaudellista naisten yhteisöä.

Haluatko jakaa tarinasi podcastissa? Täytä lomake osoitteessa ⁠⁠⁠⁠www.vapaasynnytyssuomi.fi⁠⁠⁠⁠.

Vapaasynnytys Suomi Podcast
Not playing