Facebook Pixel
Velofit

Velofit podcast - Alt vi ved om sved.. eller det mest nødvendige. Såsom svedrate, svedkoncentration hydrering og saltindtag

Velofit
Velofit

I denne podcast diskuterer Mathias Kirk, Andreas Aidel og Thomas Bundgaard svedens rolle i forhold til præstation. Vi kigger nærmere på sved og afkøling. Hvor meget vi egentlig sveder under træning og konkurrence, og lige så vigtigt er spørgsmålet om svedens sammensætning – kort sagt, om du er en "salty-sweater."

Hvis du oplever kramper eller ubehag efter intense konkurrencer eller langvarig træning, så bør du helt sikkert lytte med her. Vi blev selv overraskede over de markante forskelle mellem dem, der sveder meget, og dem, der sveder mindre, samt dem, der udskiller store mængder salt i sveden, i modsætning til dem, der næsten ikke gør det.

Er det muligt at indtage for meget salt og væske? Svaret er naturligvis ja, men hvad er symptomerne på dette, og hvad sker der med kroppen, hvis man overdriver salt- og væskeindtaget?

Vi ser også nærmere på, hvor meget salt energiprodukter typisk indeholder, og her kan vi afsløre, at vi blev overraskede over de markante forskelle.

Samlet set er dette en podcast, som vi selv finder meget interessant, og det er bestemt et emne, som vi fortsat vil udforske nøje.

Tak fordi du lyttede med.

/Med venlig hilsen, Velofit

Velofit
Not playing