Facebook Pixel
Velofit

Velofit podcast - Debrief Gravel VM 2023 med en verdensmester og en "falden kriger"

Velofit
Velofit

Velkommen til denne spændende episode fra vores oplevelse i Pieve di Soligo i Veneto, Italien.

Det er et fantastisk område ved foden af Dolomitterne, hvor Prosecco-markerne strækker sig så langt øjet rækker. Søndag den 8. oktober 2023 var et skelsættende øjeblik, da verdensmesterskabet i gravel blev kørt lige her. Og det bedste af det hele var, at en imponerende gruppe danskere var klar til start. De deltog både i age-group klasserne og i Elite-klassen.

I H50-54 klassen stod Kaare Aagaard øverst på podiet som verdensmester. Måske tænker nogen, "nå ja, gammelmandsklassen," som Kaare selv humoristisk kalder den. Men når man ser på de stærke konkurrenter, der stillede op i de forskellige aldersklasser, ændrer perspektivet sig. Kaare deler sine oplevelser i denne podcast sammen med Thomas Bundgaard, der konkurrerede i Elite-klassen. De tager os med på hele rejsen, lige fra forberedelsen til selve løbet.

Vi udforsker emner som:

  • Træning
  • Udstyr
  • Strategi
  • Hvordan er tilgangen i dagene op til løbet?
  • Tanker om ruten
  • Ændringer i deres setup og strategi som følge af ruten
  • Og selvfølgelig, hvordan selve løbet forløb, herunder starten, afgørende øjeblikke på de to løbsrunder, langning og meget mere.

Hør om de overvejelser, der går gennem hovedet på en rytter, når man blot er 25 kilometer fra målstregen og indser, at chancen for at blive verdensmester er meget stor. Vi dykker også ned i Thomas' uheld under løbet - hvad skete der, og måske endnu vigtigere, hvorfor skete det?

Vi slutter af med refleksioner over, hvad der sker efter en sådan præstation, hvornår trøjen skal vises frem, og hvilke tanker der er om DM Gravel 2023.

Dette er vores hidtil længste podcast, så sørg for at lave en god kop kaffe og gør dig klar til (i vores optik) en fascinerende samtale.

Tak til Kaare for at deltage, og stort tillykke med verdensmesterskabet!

/Velofit

Velofit
Not playing