Facebook Pixel
Velofit

Velofit podcast - For meget fokus på "Marginal Gains" - Faste under træning, krankarme og bicarbonat.

Velofit
Velofit

Vi fik lyst til at lave en spontan podcast, noget som opstår, når noget fanger vores opmærksomhed – det kan være nye artikler eller andre podcasts, der sætter gang i en god samtale.

Denne episode blev især udløst af en artikel om brugen af fastende træning inden for professionel cykling. Ærlig talt var det klart et effektivt "clickbait," der fik os til at grave dybere ind i artiklen. Desværre var der ikke meget substans at finde ved nærmere gennemlæsning.

Det provokerede os en smule, fordi sådanne artikler kan nemt få folk (inklusive os selv) til at springe ud i noget, der mest sandsynligt ingen effekt har, eller kun marginal effekt på træningsniveauet hos profferne. Særligt uden at belyse, hvordan det specifikt udføres og evt. kontrolleres i en bestemt periode af året som professionel cykelrytter.

Det betyder derfor ikke at det er det nye - gamle, og at det vil virke for dig, der træner mod xxxx og har xx timer til rådighed pr. uge/måned.

Sammen med den aerodynamiske Frederik Muff udforsker vi nogle af disse emner i podcasten, herunder krankarmlængde, hvor Thomas Bundgaard har testet kortere pedalearme. Var det en succes? Hvorfor eller hvorfor ikke? Og hvad er det med bicarbonat?

Forvent ikke, at vi går alt for dybt ind i emnerne, men snarere at denne podcast skal inspirere dig til at fokusere på det væsentlige og huske brugen af sund fornuft.

Peace out!

/Velofit

Velofit
Not playing